Terug naar blogoverzicht

10 heerlijke kleine ergernissen die elke accountmanager herkent

Iedere baan heeft z’n voor- en nadelen. Zo ook de baan ‘accountmanager’. Voor menigeen het walhalla, maar er zijn ook best een paar minpuntjes. Grappig en herkenbaar voor iedere accountmanager. Je leest ze hier.

Accountmanager mooiste baan van de wereld

Als accountmanager heb je één van de mooiste banen van de wereld. Want wat is er nou fijner om iemand te helpen aan een oplossing voor een probleem? Daar wordt iedereen happy van. Je leeft je in de situatie van je klant in, je begrijpt de problematiek, je denkt mee en adviseert over mogelijke oplossingen. Ook buiten de gebaande paden en ook al levert het je in eerste instantie niets op. Maar je levert toegevoegde waarde, je bent van betekenis en het levert je een goede persoonlijke relatie, een vertrouwensrelatie, met je klant op. Dat is zowel voor jezelf als voor je organisatie enorm waardevol.

De 10 heerlijke kleine ergernissen

Maar, net zoals bij werkelijk alles, is de dagelijkse praktijk van een accountmanager niet zo romantisch als het lijkt. We hebben een aantal heerlijke, kleine ergernissen voor je op een rijtje gezet. Grappig, herkenbaar en typisch voor iedere accountmanager. Hier komen ze:

  1. Aankomen bij de slagboom van je klant en niet bij het knopje van de intercom kunnen, waardoor je opnieuw moet voorsorteren.
  2. Twee uur rijden voor een afspraak die tien minuten van tevoren wordt verplaatst.
  3. In een volle centrale hal, bijzonder enthousiast op de verkeerde persoon afstappen. Die leek toch echt erg op de foto van je gesprekspartner.
  4. Terug moeten naar je auto, omdat je bij aankomst je kenteken niet meer weet en deze genoteerd moet worden.
  5. Hele smerige koffie krijgen bij een klant en bij de eerste slok je pokerface verliezen.
  6. Erachter komen dat Zevenhuizen ook in Zuid-Holland ligt wanneer je net bent aangekomen in het mooie Groningen.
  7. Op de A15 van Ridderkerk richting de Maasvlakte bij Barendrecht eraf willen en de afrit niet kunnen vinden.
  8. Door een overvolle agenda genoodzaakt zijn om je lunch achter het stuur op te eten. Bij de eerste drempel direct je hele pantalon onder de smurrie.
  9. Een enorm sportieve contactpersoon die vrolijk naar de 10e verdieping hobbelt, in plaats van de lift te nemen.
  10. Lunchen met een klant; hoe zorg je ervoor dat je allebei evenveel aan het woord bent en tegelijk je lunch op hebt. In plaats van dat jouw bord al helemaal leeg is en het broodje van je klant nog niet is aangeraakt.

Wil je ook smurrie op je pantalon?

Ga dan voor een functie als accountmanager. Met de vrijheid die je in die rol hebt, de diverse organisaties die je bezoekt en het toenemend aantal drempels in Nederland, vergroot je zeker je kansen.

Aan de slag als accountmanager

Hoe je aan zo’n gave functie komt? Als je een hbo of wo achtergrond hebt, kun je je bij ons solliciteren voor een functie als accountmanager. Ook zonder relevante ervaring kun je hier terecht. Wij leren je de fijne kneepjes van het vak.

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Ook werken bij Fincade?

Soortgelijke blogs