Terug naar blogoverzicht

Als fieldmanager opdrachten uitdagender maken

Annemiek Koning krijgt als accountmanager een kick van het uitbreiden van haar netwerk en het binnenhalen van nieuwe opdrachten. Ook begeleidt ze als fieldmanager de Fincade finance professionals bij haar klanten: “Ik vind het echt leuk om te zien hoe een professional zich ontwikkelt binnen een opdracht”, aldus Annemiek. Wat het onderdeel fieldmanagement in haar functie zo inspirerend maakt, vertelt ze hier.

Netwerk bouwen

“Toen ik bij Fincade begon, startte ik met een telefoon, laptop en veel succeswensen.”, glimlacht Annemiek. “Ik heb toen zelf helemaal mijn netwerk opgebouwd.” Haar functie als accountmanager kent meerdere aspecten; sales, relatiemanagement en coaching. “Ik vind sales heel leuk, nieuwe klanten binnenhalen geeft een kick. Het geeft ook energie om te zien wat je opbouwt in tweeënhalf jaar. Nu kan ik met trots zeggen dat ik ongeveer 25 Fincade finance professionals begeleid, bij diverse en dezelfde klanten”, aldus Annemiek.

Open sfeer en betrokkenheid

Over haar start bij Fincade, tweeëneenhalf jaar geleden, vertelt Annemiek dat de open sfeer en de betrokkenheid haar meteen aansprak. Annemiek: “Die is tweeledig. Dat is de betrokkenheid vanuit mij als fieldmanager bij de professionals die ik inzet, maar ook de betrokkenheid vanuit Fincade bij mij. Als je bijvoorbeeld een nieuwe opdracht binnenhaalt leven al je collega’s met je mee.”

Rol van fieldmanager

In haar rol als fieldmanager is ze altijd bezig om ‘haar’ finance professionals zo goed mogelijk te stimuleren in hun professionele ontwikkeling. Dit doet ze door middel van maandelijkse fieldgesprekken. Hierin bespreekt Annemiek met de professionals waar ze tegenaan lopen en hoe ze hun doelen kunnen behalen. “Doelen kunnen bijvoorbeeld zijn: het optimaliseren van een crediteurenproces, maar ook het durven uiten van ideeën in een meeting”, zegt Annemiek.

Wat maakt dit volgens haar nou zo gaaf?  “Dat iemand werk/projecten naar zich toetrekt of meedenkt over hoe iets anders of slimmer kan, waardoor opdrachtgevers profiteren en de professional inhoudelijk groeit. Daarnaast bespreken we doelstellingen op het gebied van soft skills, waarin je ook veel groei realiseert.”

Verwachtingen overtreffen

Eigenlijk is ze als fieldmanager continu bezig om haar professionals uit hun comfortzone te trekken. “Met het doel ‘ik wil gewoon mijn opdracht doen zoals het wordt verwacht’ gaan wij niet akkoord”, vertelt ze lachend. “Je moet de verwachtingen juist overtreffen, want daarmee overtref je ook jezelf. Je kunt zoveel leren. En niet alleen door een half jaar werkervaring bij te schrijven, maar juist doordat je buiten je comfortzone en de scope van je opdracht hebt durven kijken.

Trots op haar finance professionals

Annemiek maakt altijd tijd voor haar professionals en krijgt hier ook veel waardering en enthousiasme voor terug. Laatst kreeg een van hen dankzij de tips van Annemiek een verandering doorgevoerd bij haar opdrachtgevers. Annemiek: “Ze kunnen mij dan meteen bellen. Als zoiets lukt ben ik super trots. Dan zie ik de groei, juist in de soft skills. Die kan je nu ontwikkelen en daar heb je de rest van je leven profijt van.”

Het mooiste aan fieldmanagement

“Het zit in mij om door te vragen, ik wil mensen echt helpen. Ik merk ook dat ik daar goed in ben. Je ziet dat je de professionals helpt om de opdracht nog leuker, meer divers en uitdagender te maken. Dat is voor mij het mooiste aan fieldmanagement”, besluit Annemiek.

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Wil jij dit ook?

Soortgelijke blogs