Terug naar caseoverzicht
Fincade

Finance professionals met iets extra’s

Met 8 jaar aan ervaringen met finance professionals van Fincade kan je wel iets over ons vertellen, zo dachten wij. En dus zochten we Dauphine Noordanus op voor een interessant gesprek over finance in de zorg en hoe onze professionals daarin een enthousiaste, vernieuwende bijdrage leveren.

Dauphine Noordanus is een ervaren finance manager. Voorheen in de hotel- en de cateringwereld en sinds 2011 in de zorg. Van hoofd financiële administratie in het Flevoziekenhuis heeft ze viereneenhalf jaar geleden de stap naar teamhoofd financial accounting in het St. Antoniusziekenhuis in Nieuwegein gemaakt. Een stap naar iets meer in de luwte zodat ze haar intensieve studie aan Nyenrode naast haar baan kan volgen. Afstuderen is nabij.

Al sinds haar periode in het Flevoziekenhuis werkt ze samen met Fincade. Die samenwerking heeft ze doorgetrokken in Nieuwegein. Noordanus: “In het Flevo heb ik altijd heel goed met ze gewerkt. Toen ik vervolgens hier binnenkwam was er net een ERP-implementatie geweest en was er behoefte aan extra capaciteit. Toen heb ik Fincade weer gebeld. Op een gegeven moment waren er hier wel 10 mensen van Fincade aan de slag! Een aantal daarvan heeft hier langer gezeten als coördinator, tot meer dan een jaar. En er zijn ook mensen van Fincade hier in vaste dienst gekomen.”

Fincade, mooie formule

Noordanus beschrijft Fincade als ‘een mooie formule’. “De eerste reden waarom ik met Fincade samenwerk is dat deze finance professionals iets extra’s brengen. Je kunt ook een uitzendkracht inzetten tegen 25 euro per uur, en het werk wordt gedaan. Maar dan wordt het werk gedaan zonder dat er wordt mee- en doorgedacht. Vaak verslechtert het werk dan na verloop van tijd en je ‘brengt’ niets op de afdeling.

Ik vraag dus best wel wat, ik wil dat ze nadenken over hoe we dingen handiger kunnen doen, hoe we ons in bepaalde zaken kunnen ontwikkelen. En dan verwacht ik ook dat ze de afdeling hierin meenemen.

Die jonge mensen van Fincade maken dit gewoon waar. Ze zijn eager om zich te ontwikkelen, passen zich altijd heel goed aan en hebben eigenlijk nooit problemen met de vaste medewerkers. En ze realiseren zich ook dat ze de afdeling mee moeten nemen”, aldus Noordanus.

Alles is bespreekbaar

Maar als je al zo lang met elkaar samenwerkt pakt het ook wel eens niet uit zoals je had gehoopt. Toch? Noordanus bevestigt dat: “Ja, dat kan. En het tweede grote voordeel van Fincade is dan dat dit goed bespreekbaar is. Als opdrachtgever heb ik dan geen discussie.

Ik zeg gewoon waarom het met de persoon in kwestie hier niet lukt en dan komt er iemand anders. Dat wil niet zeggen dat deze persoon niet goed is, maar hij of zij hoeft niet altijd in jouw setting of je bedoelingen met de afdeling te passen. Het is heerlijk dat dat goed bespreekbaar is.”

We blijven bij met de nieuwste trends

”Natuurlijk is Fincade duurder dan het inzetten van een uitzendkracht, maar je krijgt er ook heel veel voor terug. Je ziet ook dat de mooie ontwikkelingen die we hier de afgelopen vier jaar hebben gemaakt in het professionaliseren van financial accounting, mede gemaakt zijn door de inzet van de externe finance professionals van Fincade. Omdat die ontwikkeling met zich meebrengen en dat motiveert de hele afdeling. We blijven bij met de nieuwste trends”, zegt Noordanus lachend.

Meenemen in robotica

Over de nieuwste trends gesproken. De grootste uitdaging waar Noordanus op het moment met haar afdeling voor staat is robotica. Ofwel RPA, Robotic Proces Automation.

“We gaan een pilot draaien waarbij de computer een heleboel handelingen op het toetsenbord van ons gaat overnemen. Denk aan het lezen van de mail waarin facturen binnenkomen, de pdf oppakken, zien wat voor factuur het is en deze op de juiste plek zetten om doorgezet te worden naar Readsoft (scanning en herkenning van facturen, red.). En ook in Readsoft vinden allerlei controles plaats waarvan we willen dat die geautomatiseerd worden.

Dit scheelt in de eerste plaats ontzettend veel handelingen. En het draait 24/7 door, er is geen uitval, er vindt een enorme versnelling van je informatieproces plaats en de kwaliteit verbetert.”, zegt Noordanus.

De finance professionals van Fincade rollen mee in dit proces. “Ik heb ze nodig in dit roboticaproces omdat ze jong, eager en digitaal zijn. Ze zijn op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en houden ook van nieuwe dingen. En ze zijn in staat andere mensen, zoals de rest van het team, hierin mee te nemen.”

Weer bellen

Ook in de toekomst verwacht Noordanus met professionals van Fincade te blijven werken. “Iedere keer dacht ik ‘nu zijn we op de rit en hebben we niemand meer nodig’, nou dat duurt dan twee weken en dan kunnen we weer bellen. Want dan gaat er iemand weg, of er is een speciaal project. En ik probeer altijd eigen mensen op de projecten te zetten en dan een externe op het werk dat daardoor blijft liggen. Zo werk ik.”

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Belinda Bos

Wil jij ook deze frisse, enthousiaste medewerkers in je team?

Soortgelijke cases