Terug naar caseoverzicht
Fincade

Finance professionals met lef

SYSQA is een onafhankelijke specialist op het gebied van quality assurance, kwaliteitsmanagement in business en IT. De organisatie geeft starters en young professionals de kans zich heel snel te ontwikkelen tot professionals die aantoonbare, verrassende meerwaarde leveren op het gebied van kwaliteit en veiligheid van IT bij haar opdrachtgevers. “Bij ons is het belangrijk dat een finance professional alle aspecten van het vak beheerst”, aldus Manfred van Roekel.

Facilitair manager Manfred van Roekel is verantwoordelijk voor het bedrijfsbureau waar de financiële administratie onderdeel van uit maakt. Samen met de financial controller zorgt hij voor de begeleiding van de finance professionals die via Fincade worden ingehuurd.

“Je hebt boekhouders en je hebt boekhouders”, zegt Van Roekel. “Een finance professional kan in zijn of haar vakgebied heel veel kanten op kan gaan. Maar wij verwachten van een finance professional dat hij of zij de volledige breedte van het vakgebied beheerst. Salarisadministratie is een onderdeel, binnenkomende facturen moeten worden verwerkt en in de rapportage voor de directie terugkomen, de commerciële cijfers moeten worden verwerkt… Je zit op een heleboel plekken waar je moet zorgen dat de cijfers worden aangeleverd. De functie finance professional is bij ons dus veelomvattend.”

Vakinhoudelijke kennis, durf en inzicht

De detacheerder heeft ervaren dat de functie niet voor iedere finance professional geschikt is. Het lukt niet iedereen. Dus wat heb je er voor nodig?

Van Roekel: “Naast natuurlijk de vakinhoudelijke kennis heb je durf en inzicht nodig. En dat heeft met elkaar te maken. Zonder lef kom je er niet achter wat er in de organisatie speelt. Je moet de organisatie in, met de juiste mensen praten, om er achter te komen wat belangrijk is. We leven in een tijd waarin ontwikkelingen elkaar zo snel opvolgen dat er niet meer met meerjarenplannen wordt gewerkt. Als organisatie moet je erg flexibel zijn om mee te kunnen bewegen. Dat betekent dat ideeën nog wel eens wijzigen en die zijn van invloed op wat je moet rapporteren, aan directie, aan commercie, noem maar op. Je komt daar alleen maar achter door met de juiste mensen te praten.”

Bestaande processen steeds weer tegen het licht

Ten tijde van dit interview vindt er een overdracht van werkzaamheden plaats tussen een vertrekkende en een komende finance professional van Fincade. Van Roekel: “Om de twee jaar komt een nieuwe finance professional van Fincade ons ondersteunen. Dat is fijn voor alle betrokkenen. Degene die zich hier twee jaar heeft ontwikkeld, kan een nieuwe uitdaging oppakken en wij krijgen een nieuwe collega die opnieuw kritisch is op al onze processen. Zo houden we alles en iedereen scherp.”

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Gerko Wijnsma

Wil jij ook deze frisse, enthousiaste medewerkers in je team?

Soortgelijke cases