Terug naar blogoverzicht

Doorgroeien in de zorg

Nadat Maarten Boven tweeënhalf jaar op een very intensive care groep werkte was het tijd voor een nieuwe stap. Hij startte in februari 2019 zijn carrière bij Fincade. Hij zocht een tegenhanger van het fysieke werk in de zorg en vond dit in de zorgadministratie. In zijn periode bij Fincade is Maarten doorgegroeid in de zorgadministratie en dat heeft hem een mooie volgende functie opgeleverd. Hier vertelt hij je hoe hij zijn periode bij Fincade heeft beleefd.

Andere functie in de zorg

“Ik kom uit de zorg, daar heb ik tweeënhalf jaar op een very intensive care groep gewerkt. Hierin wordt intensieve begeleiding geboden aan cliënten met een (ernstige) verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Dit was heel interessant, maar ook erg fysiek werk en dat brak mij op een gegeven moment wel op. Toen ben ik eens gaan rondkijken naar een andere functie in de zorg. En omdat ik het administratieve gedeelte altijd al erg interessant heb gevonden heb ik natuurlijk ook naar administratieve functies in de zorg gezocht. Dan kom je al snel bij Fincade terecht”, aldus Maarten.

 ‘’In twee jaar tijd vijf jaar ervaring, dat is echt zo!’’

Hij vervolgt: “Op de website van Fincade staat dat je in twee jaar tijd, voor vijf jaar aan werkervaring opdoet. Dat is ook echt zo! Je ziet heel veel verschillende werkvelden. En doordat je iedere maand een evaluatie met je fieldmanager hebt, gaat je groei enorm snel.”

Opleidingen en trainingen

Wat mij het meeste is bijgebleven uit mijn tijd bij Fincade is de opleidingsmaand. Deze maand was heel interessant en leerzaam, door de manier waarop de trainingen zijn vormgegeven. Je gaat met zowel soft- als hard skills aan de slag. Er worden trainingen gegeven in communicatietechnieken, maar ook in bedrijfsadministratie en power BI (Business intelligence)! De docent, Dennis, heeft een manier van training geven die mij heel erg aanspreekt. Het was veel, pittig, maar superleuk!

Ontwikkelen in zorgadministratie

In april 2019 is Maarten toen aan zijn eerste opdracht begonnen. Bij Altrecht, een specialist in geestelijke gezondheid. Maarten: “Ik was werkzaam op de afdeling jeugdpsychiatrie en het eerste half jaar werkte ik op de frontoffice. Super leerzaam! De werkzaamheden waren heel divers. Wanneer kinderen met hun ouders binnenkwamen, schreef ik ze bijvoorbeeld in, ik plande afspraken en nam de telefoon op. Zo leerde ik de organisatie goed kennen.”

Daarna is hij een half jaar op de zorgadministratie gaan werken. Deze werkzaamheden waren gericht op het bijhouden van dossiers, zorgen voor de juiste registratie en ervoor zorgen dat hier de juiste documenten in zaten. “Ik vond dit hartstikke leuk werk, maar het was nog niet helemaal wat ik zocht”, zegt Maarten hierover.

Toen er vervolgens een vacature was op de afdeling jeugdindicaties is Maarten daar naartoe gegaan. “Op deze afdeling ging ik de zorgadministratie meer aansturen. Ik was geen leidinggevende, maar gaf sturing aan de zorgadministratie op het gebied van de jeugdwet (In deze wet is bijna alle zorg en ondersteuning geregeld voor iedereen onder de 18 jaar, red.). Samen met vijf andere zorgadministraties waren wij verantwoordelijk voor het interne berichtenverkeer rondom deze wet”, vertelt Maarten.

Maarten heeft de laatste anderhalf jaar van zijn opdracht bij Altrecht in deze rol gewerkt, waarbij hij in het laatste jaar ook nog twee dagen in de week meehielp bij de implementatie van een nieuw EPD (Elektronisch Patiënten Dossier, red.).

Vakgebied en organisatie leren kennen

“Doordat ik onderaan de keten begon, leerde ik het vakgebied en de organisatie heel goed kennen. Je kent de behandelaars, weet hoe het traject van een patiënt verloopt, je kent de knelpunten, weet wat er fout kan gaan en ook hoe je dit vervolgens kunt oplossen. Het heeft zoveel voordelen, zelfs bij de ontwikkeling en implementatie van een nieuw EPD! Dat vond ik zelf erg leuk, leerzaam en waardevol.”

Nieuwe carrière dankzij Fincade

“De introductie in de zorgadministratie, de opleidingen en cursussen tijdens het traineeship, dat ik een kijkje in de keuken heb mogen nemen bij grote instellingen, hoe zij administratief gezien schakelen en hoe de processen lopen, het heeft mij veel voordelen gegeven in mijn huidige werk. Dat heb ik echt te danken aan mijn periode bij Fincade”, zegt Maarten.

Hij werkt nu bij InteraktContour als coördinator cliëntadministratie. Maarten: “Het sluit perfect aan bij de opdracht die ik vanuit Fincade deed. Ik ben verantwoordelijk voor de gehele facturatie, een deel applicatiebeheer en een deel coördinatie. Alles wat ik bij Fincade heb geleerd kan ik hier super goed toepassen.”

‘’Alles wat ik bij Fincade heb geleerd kan ik nu supergoed toepassen’’

Net als Maarten je carrière in finance lanceren?

Wij zijn Maarten super dankbaar voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem veel succes in zijn nieuwe baan. Wij gunnen jou ook van harte de kans om je te ontwikkelen tot zorg consultant! Bekijk hier onze vacatures!

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Ook nieuwsgierig naar een traineeship bij Fincade?

Soortgelijke blogs