Terug naar blogoverzicht
Fincade

Een werkdag uit het leven van zorgcontroller: Gerdi André

In ‘een werkdag uit het leven van…’ krijg je een uniek inkijkje in de afwisselende werkdagen van onze collega’s. Deze keer vertelt Gerdi André over haar werkdag als productie controller bij het Leger des Heils.

Een dag uit het leven van een Fincaan. Ik denk dat het lastig is om een typische dag uit het leven van een Fincaan te beschrijven. Dat hangt namelijk heel erg af van het soort opdracht waar je mee bezig bent en de organisatie waarbij je werkt. Van Fincanen zul je dus veel afwisselende verhalen horen over hun werkdag. Dat maakt het voor mij extra leuk om af en toe mijn collega’s bij Fincade te spreken en telkens weer nieuwe, gevarieerde ervaringen uit te wisselen.  

Productie controller bij Leger des Heils

Op het moment van schrijven zit ik op opdracht bij het Leger des Heils als productie controller. Samen met mijn collega’s declareren wij de zorg die in Amsterdam geleverd wordt. Om het declaratieproces goed te laten verlopen maken we onder andere analyses van de productiecijfers. Hierbij maak ik dankbaar gebruik van de Excel skills die ik opgedaan heb in de Fincade trainingsmaand. De resultaten worden vervolgens besproken met de business controllers of finance afdeling.

Ook denken we mee in het optimaliseren van het proces rondom zorgregistratie. De ene dag kan dit betekenen dat we veel aan het vergaderen en overleggen zijn. Een andere dag neem ik uitgebreid de tijd om in rapportages te duiken; om opzoek te gaan naar patronen, te controleren, of problemen te signaleren. Tot slot is onze afdeling ook nog eens een vraagbaak voor de verschillende financieringsvormen. Te denken aan de Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Wet Langdurige Zorg, Forensische Zorg, Jeugdwet en de Zorgverzekeringswet.

“Leuk om te merken hoe ik groei en uit iedere opdracht weer kennis en ervaring meeneem om in te zetten in de volgende.”

Iedere opdracht is verschillend

Voor mij is dus geen werkdag hetzelfde en iedere keer zijn er weer nieuwe uitdagingen. Het Leger des Heils is mijn derde opdracht. Hiervoor heb ik 4 maanden bij een ziekenhuis gewerkt en 2 maanden voor een GGZ-instelling. Het ziekenhuis was mijn eerste opdracht. Daar heb ik leren omgaan met de verschillende softwaresystemen die organisaties gebruiken.

De tweede opdracht was een kort en snel project. Samen met andere trainees van Fincade werkten we samen met de organisatie toe naar de landelijke overgang van het DBC- naar het zorgprestatiemodel. Iedere opdracht is dus verschillend. Maar wat iedere Fincaan zal beamen is dat, op welke opdracht je ook zit, men je hulp goed kan gebruiken.

Vanuit Fincade kan je iets bijdragen aan de organisatie en impact maken. Zelf vind ik het leuk om te merken hoe ik groei en uit iedere opdracht weer kennis en ervaring meeneem om in te zetten in de volgende.

Fieldmanagementgesprek

Het fijne aan werken voor Fincade is dat mijn werkweken niet alleen maar uit de opdracht bestaan. Een belangrijk onderdeel van sommige dagen zijn de fieldmanagementgesprekken. Vanmiddag spreek ik mijn accountmanager. We hebben het dan over hoe het gaat op de opdracht en verschillende leer- en ontwikkeldoelen. Ik ervaar het vooral als een sparringpartner.

De accountmanager heeft zelf ook contact met de opdrachtgever en weet dus wat er speelt in de organisatie en in wat voor omgeving ik dagelijks werk. Daarnaast heeft de accountmanager veel kennis en ervaring uit jarenlange begeleiding van andere Fincanen. Zo’n fieldmanagementgesprek helpt mij altijd weer een stap verder en is bovendien een gezellige afwisseling in de werkdag.

Trainingen en cursussen

Het fieldgesprek vindt plaats in Bunnik. Dat komt vandaag goed uit, omdat ik daar dan direct kan blijven voor de training ‘controller in 5 avonden’. Ook de trainingen zijn een vast onderdeel van werken als Fincaan. Na de eerste opleidingsmaand uit het traineeship kun je extra trainingen, cursussen of lezingen volgen voor meer verdieping of een stukje persoonlijke groei en communicatievaardigheden.Opleidingscoördinator Dennis Fincade 2

De training van vanavond heb ik zelf gekozen en het geeft mij bruikbare kennis die ik direct weer toe kan passen bij mijn werkzaamheden voor het Leger des Heils. De trainingen zijn kleinschalig opgezet en erg gezellig. Het is leuk om op zo’n moment weer even te horen hoe mijn collega’s het op hun opdracht hebben en zelf het een en ander te kunnen vertellen. Morgen wordt gewoon weer een rustig dagje van 8 tot 5 thuiswerken achter de computer, maar na de training ga ik deze werkdag met mede-Fincanen en een drankje afsluiten!

Ook werken in finance in de zorg?

Wil jij ook werken voor leuke (zorg)organisaties waarbij geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan nu voor ons traineeship finance in de zorg en wie weet start jij volgende maand aan jouw finance carrière!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs