Terug naar blogoverzicht
Fincade

FAQ over werken bij Fincade

Voordat je gaat solliciteren op een op het oog super leuke vacature wil je natuurlijk eerst zoveel mogelijk over die vacature en werkgever weten. Daarom hebben wij voor jou de meest gestelde vragen over werken bij Fincade op een rijtje gezet. De FAQ over werken bij Fincade. Wat ga je doen? Wanneer kan je beginnen? Wat is de bedrijfscultuur? Je vindt de antwoorden hier.

Wat voor werk ga je bij Fincade doen?

Wat voor werk je gaat doen in je opdracht is afhankelijk van de werkervaring die je op zak hebt. Net afgestudeerd en zonder relevante ervaring ben je bij ons welkom. Wanneer je dan voor het eerst aan de slag gaat bij een opdrachtgever, zullen je werkzaamheden meer uitvoerend van aard zijn. Hiermee leer je de basis kennen van de financiële huishouding van een bedrijf. Snel groei je door naar meer complexe werkzaamheden.

Om je een idee te geven van de aard van de opdrachten kun je bijvoorbeeld denken aan:

  • Trajecten op het gebied van projectcontrol binnen high-tech productiebedrijven
  • Implementatie van bedrijfsbrede ERP-oplossingen
  • Projecten voor digitalisering en automatisering van bedrijfsprocessen
  • Projecten gericht op de fusie van twee organisaties en de integratie van de financiële processen daarbinnen
  • Ondersteunen bij de jaarrekening en besprekingen met externe accountants
  • Aansturen van teams

Kortom, veelomvattend, belangrijk en divers. Meer lezen over de opdrachten? Dat kan zeker, doe dat hier.

Moet je ervaring in finance hebben voor Fincade?

Nee. Maar dat mag natuurlijk wel. Zowel voor enthousiaste talenten met een bedrijfseconomische achtergrond als voor talenten met een andere studieachtergrond hebben wij interessante en uitdagende opdrachten. Uiteraard afgestemd op jouw niveau.

Wouter ging aan de slag bij Fincade met een studieachtergrond bedrijfseconomie. Maar ook Roel met een studie hotelmanagement en Bianca die de pabo heeft gevolgd, zijn hun carrière gestart bij Fincade.

We vragen van al onze collega’s goede soft skills en uitstekende analytische vaardigheden. Met deze unieke combinatie maak jij uiteindelijk het verschil bij onze klanten.

Hoe lang duren projecten?

De duur van één project varieert nogal. Maar reken op een gemiddelde periode van 6 tot 9 maanden. Dan heb je dus echt even de tijd om onze klant te leren kennen, van meerwaarde te kunnen zijn voor het bedrijf en zelf weer nieuwe dingen te leren.

Start je in een traineeship? Dan kun je starten in een opdracht voor de duur van 23 maanden. In die periode blijf je bij dezelfde klant en ga je aan de slag met diverse werkzaamheden, je maakt je ontwikkelstappen bij deze klant. Omdat je na enige tijd de klant door en door kent (en de klant jou),kun je snel groeien. Je krijgt kansen om nieuwe dingen te leren en hierdoor het beste uit jezelf te halen.

Hoe houd ik contact met collega’s die bij andere klanten werken?

Na die eerste, intensieve maand met elkaar op kantoor zie je je collega’s van Fincade niet meer zo vaak. Iedereen gaat natuurlijk aan de slag bij een van onze klanten en niet allemaal bij dezelfde. Om toch een goede band met elkaar te houden organiseren we regelmatig gezellige en vaak ook informatieve evenementen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een avond over robotisering in finance, storytelling maar ook een pubquiz of een weekend skiën. Heb je een ander goed idee? Laten we het doen!

Wat is de bedrijfscultuur van Fincade?

Als je bij Fincade binnenstapt zie je een groep ambitieuze en enthousiaste mensen. Elke deur staat voor je open, iedereen is benaderbaar. We vinden het belangrijk voor elkaar open te staan, de tijd voor elkaar te nemen en elkaar te leren kennen. Niemand is een nummer. En als je met ons spreekt proef je drive om te leren, verder te komen, te verbeteren.

Maar niet alleen op ons kantoor hebben we oog voor mensen. Ook onze klanten kunnen daar op rekenen. En als jij bij een klant aan de slag bent, geven we je daar ook persoonlijke begeleiding. Wij kijken naar jou als persoon. Wat zou jij kunnen bereiken of worden in plaats van wat je op dit moment kunt.

Wil je hier meer over weten? Lees dan eens onze kernwaarden.

Wanneer kan ik starten?

Bij Fincade ben je elke maand welkom. Na de sollicitatieprocedure mag jij aangeven wanneer je graag wilt starten. Het enige wat wij van je vragen is om dit per de eerste van de maand te doen. Dus wil je snel aan de slag? Dan kun je binnen enkele weken beginnen, maar misschien wil je juist nog wel even wachten omdat je je studie nog aan het afronden bent of nog op reis gaat. Geen probleem!

Kan ik ook stage lopen bij Fincade?

Helaas, dat is niet mogelijk. De kantoorgroep van Fincade bestaat maar uit ongeveer 15 collega’s, hier hebben wij geen stagemogelijkheden. Na je stage ben je uiteraard van harte welkom om bij ons te starten met een te gekke baan!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs