Terug naar blogoverzicht

Financiële tips voor de feestdagen

Het jaar is voorbijgevlogen en voordat we het weten, zitten we aan een uitgebreid diner met Mariah Carey op de achtergrond. De feestmaanden brengen vaak aardig wat voorbereidingen en kosten met zich mee. Daarom is ons cadeau aan jullie: financiële tips zodat je zonder geldstress de feestdagen doorkomt!

Tip 1 – De financiële planning

Kom niet voor onverwachte verrassingen te staan en maak een financieel overzicht! Hierin staat precies wat er elke maand (en wanneer) binnenkomt, wat je vaste kostenposten zijn en wat je vrij te besteden hebt. Niet alleen handig voor de decembermaand, maar ook een uitstekend goed voornemen voor volgend jaar.

Tip 2 – Boodschappen

Als het budget bepaald is, kunnen de inkopen worden gedaan. Allereerst de boodschappen. Begin hier op tijd mee, de prijzen in de supermarkt stijgen namelijk rond de feestdagen. Wist je trouwens dat de meeste mensen standaard 20% te veel eten en drinken in huis halen voor de feestdagen? Wees daarom kritisch in het samenstellen van de boodschappenlijst. Schrijf alleen dingen op die écht nodig zijn, zodat je niet verleid wordt door de fantastische displays. Mocht je toch voor de charmes vallen van de aanbiedingen, bedenk dan of het mogelijk ingeruild kan worden voor iets wat wel op de boodschappenlijst staat.

Tip 3 – Alternatieven

De feestdagen zouden geen reden moeten zijn voor geldstress. Een aantal manieren om jezelf financieel te ontlasten tijdens de decembermaand is bijvoorbeeld door iedereen voor het diner een gerecht mee te laten nemen, zelfgemaakte cadeaus te geven of te kijken naar tweedehands cadeaus of versieringen. Pak je graag uit met de feestdagen, kijk dan naar de mogelijkheden om hiervoor gedurende het jaar een spaarpot op te bouwen. En als laatste, versieringen voor in de boom zijn begin januari fors afgeprijsd! Dat is het moment om een nieuwe set voor komend jaar aan te schaffen.

Fincade wenst iedereen hele fijne feestdagen!

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Andere interessante blogs