Terug naar blogoverzicht
Fincade

Finance professionals maken carrière in de zorgsector

In geen enkele sector is het zo belangrijk dat budgetten efficiënt worden ingezet als in de zorgsector. Daarnaast mag de kwaliteit van zorg niet uit het oog worden verloren en moet de administratie van deze zaken op orde zijn. De zorgsector is complex. Maar is het een onmogelijke puzzel of een interessante uitdaging? Als je het mij vraagt het laatste.

Finance professional bij verschillende zorginstellingen

Na mijn master Neuropsychologie ben ik bij Fincade gestart als finance professional in de zorgsector. Ik heb twee jaar met veel plezier ervaringen opgedaan bij een zorgverzekeraar, een GGZ-instelling en diverse ziekenhuizen. Daarna ben ik recruiter geworden. Vanuit deze verschillende perspectieven geef ik je vier redenen waarom het zo leuk, uitdagend en goed voor je carrière is om aan de slag te gaan in deze sector.

1.       Complexe finance uitdagingen in de zorg

Om aan de slag te kunnen in de zorgsector moet je van een uitdaging houden. Je moet je ingewikkelde regels eigen maken en werken met verschillende systemen en processen. Daarnaast veranderen die regels in de zorgsector ook nog eens regelmatig. Hier moet je van op de hoogte blijven en de veranderingen implementeren in je processen. Deze complexiteit is voor jou als finance professional natuurlijk super uitdagend en zorgt voor dynamiek. Je krijgt te maken met de verschillende financieringsgebieden en verschillende belangen binnen en buiten de organisatie. Denk hierbij aan de belangen van bijvoorbeeld zorgverleners, zorginkopers en zorgverzekeraars.

2.      Je soft skills helpen je verder

Je collega’s op de werkvloer hebben misschien jarenlange ervaring op het gebied van het leveren van zorg, het registreren van zorg en het analyseren van de cijfers. Super fijn. Wees jij dan de verbindende factor tussen al deze expertises en breng afdelingen bij elkaar.

Je moet snel kunnen schakelen tussen verschillende onderwerpen en typen collega’s. Je moet het gesprek aan kunnen gaan met je directe collega’s, medewerkers die er misschien al jaren werken en met de cfo.

Daarvoor zijn je soft skills, zoals je communicatieve vaardigheden en je politieke sensitiviteit, onmisbaar. Op het gebied van deze soft skills helpen wij je het beste uit jezelf te halen door je te trainen en te begeleiden.

3.      Als finance professional ben je belangrijk

Organisaties schakelen steeds vaker medewerkers op projectbasis in, maar het kan zijn dat het voor sommige collega’s nog iets nieuws is. Wat kunnen ze van je verwachten? Aas jij als junior op hun plekje? En weet jij er eigenlijk wel genoeg vanaf om hen te komen helpen? Het is dus super belangrijk dat je weet hoe je met die houding omgaat.

Juist als projectmedewerker kan jij veel voor een organisatie betekenen. Jij brengt nieuwe kennis en inzichten, een frisse wind, een nieuwe manier van naar processen kijken. Elke dag leer je nieuwe dingen en je neemt ervaringen uit voorgaande opdrachten mee. Zelfs ervaringen in de commerciële sector helpen je om transities in de zorg voor elkaar te krijgen.

4.       Zorgsector als ideale basis van je carrière

Eigenlijk is de zorgsector een ideale basis voor je carrière als finance professional. In de zorgsector worden beslissingen vaak door meerdere managers genomen. Je leert om met interne politiek om te gaan en de organisatie op de juiste manier te beïnvloeden. Zodat uiteindelijk de spreekwoordelijke neuzen dezelfde kant op staan en er tot een besluit gekomen kan worden.

Traineeship voor finance professionals in de zorgsector

Lijkt het je gaaf om ook als finance professional in de zorg aan de slag te gaan? Dan bieden wij je een uniek tweejarig traineeship finance om in te stappen. We zorgen er dan voor dat je continu wordt opgeleid, gecoacht en begeleid tijdens uitdagende opdrachten bij organisaties in de zorgsector.

Je legt een geweldige basis voor een succesvolle carrière in finance waarbij je kunt uitgroeien tot bijvoorbeeld DBC-adviseur, teamleider zorgadministratie, zorg- of business controller.

Waar wacht je nog op? Laten we wat afspreken!

Auteur: Anne-Rose van den Brand

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs