Terug naar blogoverzicht
Fincade

Fincanen aan het woord – Ilje

Wat houdt een traineeship precies in? Hoe ziet de begeleiding eruit? Wat zijn voorbeelden van opdrachten? En is er een optie om trainingen te volgen? Dit zijn vragen die wij dagelijks krijgen. Om een kijkje te geven in de keuken van Fincade, geven we het woord aan onze eigen Fincanen. Vandaag vertelt Ilje over zijn finance traineeship.

Mijn naam is Ilje en momenteel ben ik werkzaam als projectcontroller bij Stichting Louis Bolk Instituut. Ik ben verantwoordelijk voor de financiële en administratieve verwerking en afronding van verschillende onderzoeken.

Van studie naar traineeship

In de laatste fase van mijn bachelor molecular science kwam ik erachter dat dit toch niet helemaal is wat ik wilde. Maar wat dan wel? Ik wist niet zo goed of ik nog een master wilde volgen, en als dit het geval was, wat voor master dit dan moest zijn. Verder had ik ook nog niet echt werkervaring en wilde ik niet meer alleen leren om een tentamen te halen. Zo ben ik bij traineeships terecht gekomen. Voor mij was dit een goede combinatie van werkervaring opdoen en verder leren, maar dan wel met een doel. Fincade sprong er bij mij tussenuit: de assessment voorbeeldvragen wekten mijn interesse en het kleinschalige en jonge team sprak mij aan. Verder was ik op zoek naar een traineeship met een maatschappelijk relevant doel, zo ben ik uiteindelijk bij het traineeship finance in de zorg uitgekomen.

Geen nummertje maar een persoon

De persoonlijke begeleiding is naar mijn idee wat Fincade uniek maakt. Hoewel je accountmanager je leidinggevende is, voelt het vaak niet zo. De maandelijkse gesprekken zijn echt bedoeld om samen te sparren en om ontwikkelpunten te bespreken op professioneel en persoonlijk vlak. Het is een fijn reflectiemoment waar wordt gekeken hoe het is gegaan en waar ik heen wil. Je leert je eigen sterke en zwakke punten herkennen, evenals je grenzen. Rust is ook net zo belangrijk als hard werken. Er is een breed en divers aanbod aan cursussen en trainingen vanuit Fincade en je krijgt hierin de vrijheid om je aan te melden voor de cursussen die je zelf interessant vindt.

Naast persoonlijke begeleiding van je accountmanager, is de sfeer onder de trainees motiverend en gezellig. Het zijn allemaal jonge mensen met hetzelfde doel, namelijk jezelf willen ontwikkelen op professioneel en persoonlijk gebied. Er is altijd tijd voor gezelligheid, vooral tijdens de activiteiten die worden georganiseerd.

Puzzel valt in elkaar

Op het moment werk ik als projectcontroller en valt er in mijn huidige opdracht nog veel te leren. Ik heb verschillende werkzaamheden en daarom nog genoeg uitdagingen. Gedurende de opdracht kom ik er steeds beter achter wat wel en niet bij mij past, maar ook waar mijn interesses liggen. Deze zoektocht begon heel abstract, maar ondertussen kan ik steeds duidelijker aangeven waar mijn sterke en zwakkere punten liggen. De opdrachten maken dit proces meer behapbaar en langzaam vallen de stukken van de puzzel in elkaar. Bij een volgende opdracht hoop ik op wat meer verantwoordelijkheid zodat ik nog steviger in mijn schoenen ga staan en kan leren om meer achter mijn eigen mening te blijven staan.

Ook werken in finance?

Wil jij ook werken voor leuke organisaties waarbij geen dag hetzelfde is? Solliciteer dan nu voor ons finance traineeship en wie weet start jij volgende maand aan jouw finance carrière!

Vacature finance traineeship

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Andere interessante blogs