Terug naar blogoverzicht
Fincade

Groot, klein… welke organisatie past bij jou?

Het klinkt te gek om te werken bij een grote multinational. Dan mag je dagelijks bij een pand naar binnen stappen dat de skyline van een grote stad vormgeeft. Maar zouden er ook nadelen aan kunnen zitten? En wat zijn de voordelen van werken bij een minder groot bedrijf? En welke organisatie past bij jou? Ik heb het onze finance professionals gevraagd. Zij worden bij de meest uiteenlopende organisaties gedetacheerd, dus zij kunnen het weten…

In de watten gelegd bij een grote organisatie

Grote bedrijven zijn vaak gehuisvest in mooie panden op prachtige locaties en zijn van alle gemakken voorzien. Voor je start met werken doe je een work-out in de gym, er is een royaal aanbod aan lunchversnaperingen in het bedrijfsrestaurant (soms zelfs bij je salaris inbegrepen) en je kunt je kleding gewoon afgeven bij de stomerij.

Ook als het gaat om de inhoud van je werk zal je bij een groot bedrijf mogelijk meer complexe werkzaamheden tegenkomen. Je treft hier meer specialisten dan generalisten, er is ruimte om de diepte in te gaan. Daarnaast is het inherent aan een grote organisatie dat er meer (management)lagen zijn waarin je kunt doorgroeien.

Keerzijde hiervan is direct ook dat je vaak een eenzijdiger takenpakket hebt. Afdelingen kunnen eilandjes zijn en processen zijn opgeknipt. Je hebt te maken met expliciet gekaderde takenpakketten. En wanneer je iets gedaan wilt krijgen zijn er een hoop mensen die je moet mobiliseren, afdelingen die je langs moet gaan.

Vrijheid, verantwoordelijkheid en afwisseling bij een kleinere organisatie

Natuurlijk zijn er in kleinere bedrijven ook nadelen. Stel nou dat je het net niet kan vinden met die ene collega? Daar zit je dan wel mooi 40 uur per week naar te kijken. Je work-out is je loopje naar je werkplek en je lunch neem je zelf mee, of haal je bij de warme bakker op de hoek (niks mis mee overigens).

In een kleine organisatie kunnen je werkzaamheden algemener van aard zijn. Er is geen ruimte om voor elk onderdeel van je vakgebied een specialist aan te stellen. Maar dat betekent dat jij afwisselend werk hebt, je breed kunt ontwikkelen en ontdekken wat jij nou echt leuk vindt. En je hebt vaak de ruimte om je op jouw interessegebied meer in te graven.

Verder krijg je snel veel verantwoordelijkheid. Omdat er niet nog 5 andere collega’s zijn om het hele proces aan onder te verdelen, mag jij misschien wel meteen het hele proces managen. Je ziet snel hoe de hele keten vorm krijgt. Je maakt dan misschien officieel in (management)lagen maar enkele stappen, maar op persoonlijke skills ontwikkel je enorm.

Welk type organisatie past het beste bij jou?

Wat denk je? Werk je liever bij een grote, of een kleine organisatie? Dat is natuurlijk voor iedereen verschillend en soms moet je daar gewoon achter komen door het te ervaren. Dat kan bij Fincade.

Fincade is zelf een kleine, informele en flexibele organisatie. Je krijgt er veel persoonlijke aandacht tijdens je traineeship finance en kent iedereen snel bij naam (net als zij jouw naam snel kennen!).

Het mooie is dat je als finance professional van Fincade opdrachten kunt krijgen bij grote, soms zelfs internationale, bedrijven óf bij kleinere organisaties. Je kunt van beide werelden proeven. En je hebt in Fincade je thuishaven en back-up tijdens je opdrachten.

Lijkt dit je wat? Laten we dan eens kennismaken. Ik ben benieuwd wat jij belangrijk vindt in je werk.

Auteur: Anne-Rose van den Brand

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs