Terug naar blogoverzicht
Fincade

Het boeien en binden van millennials

Want waar het woord KLANT binnen Fincade standaard met hoofdletters wordt geschreven, wordt ook de lettergrootte van het woord TALENT de afgelopen jaren alsmaar groter en groter. Doorlopend werven wij voor jou als KLANT de grootste TALENTEN. Maar dat betekent niet dat ze automatisch bij je blijven… Het boeien en binden van millennials, hoe doe je dat? Hoe boei je die getalenteerde finance professionals die in toekomst het verschil gaan maken in jouw organisatie?

Generatie Y, millennials

TALENTEN die op dit moment instromen op de arbeidsmarkt maken deel uit van de bekende ‘generatie Y’, de millennials. En deze TALENTEN staan anders in het leven dan de TALENTEN uit de generatie van hun vader en moeder. Drijfveren waarop deze groep mensen juist wel of juist niet kiest voor een baan gaan niet enkel over de hoogte van het salaris en de pensioenregeling. Wat zij belangrijk vinden? Een betekenisvolle baan, van toegevoegde waarde kunnen zijn, persoonlijke ontwikkeling, ruimte voor eigen creativiteit, om maar wat te noemen.

Het moderne eisenpakket

Professionals van de generatie Y hechten zich minder aan een werkgever dan eerdere generaties. Ze hechten zich meer aan het werk zelf, hun opdracht, wát ze doen en onder welke omstandigheden ze dat kunnen doen. Een moderne  werkomgeving die aansluit bij wat zij belangrijk vinden is in ieder geval een begin om de TALENTEN te binden.

Flexibel kunnen werken, fijne werkplekken en een gezonde lunch horen erbij. Maar gelukkig kijkt de millennial ook verder dan goede koffie en mooie werkplekken. De duur van een arbeidsrelatie valt nog meer samen met de aard van het werk; van betekenis kunnen zijn, persoonlijke groei, tot ontplooiing kunnen komen en een uitdaging hebben. En daar wringt vaak de schoen.

Verwachtingsmanagement

Wil je ergens komen, dan moet je er hard voor werken. Een realistisch verwachtingspatroon van je carrière helpt daarbij. Daar coachen we onze finance professionals op. Zodat bijvoorbeeld een student bedrijfseconomie na een stage van drie maanden niet verwacht te kunnen starten als Business Controller bij een internationaal bedrijf. Echter, wanneer je diezelfde talentvolle starter drie jaar lang facturen laten boeken, is hij of zij sneller vertrokken dan je die facturen betaald hebt.

Hoe wél te boeien en binden?

TALENTEN van de Fincade Finance Academy kun je in jouw organisatie laten starten met hun voeten in de klei. Maar om dit TALENT in de klei tot bloei te laten komen is het belangrijk om hen, naast onze begeleiding en coaching, voldoende kansen en uitdagingen te bieden. En daar hebben zij zelf ook een idee over. Blijf in gesprek en laat hem of haar meedenken, -kijken of -doen en ervaar hoe dat zich terugbetaalt. We doen het dus samen.

Perfecte match

Wij vinden het ontzettend leuk en leerzaam om met millennials te werken en hebben inmiddels ruime ervaring op het gebied van het binden en boeien (of juist het boeien en binden?) van de beste TALENTEN uit deze generatie. Zo hebben we vorig jaar onze branding beter aangepast op wie we zijn. What you see is what you get. Daarnaast hebben we onze eigen Finance Academy®, een tweejarig traject voor young finance TALENT, volledig herzien zodat het beter op hen en op jouw behoeften aansluit.

We blijven op zoek naar de perfecte match tussen TALENT, KLANT en Fincade. Daarbij zijn we scherp op het DNA van mens en organisatie. Maar bovenal blijven wij en onze professionals gewoon keihard werken. Want dan kom je ergens.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Ook werken bij Fincade?

Soortgelijke blogs