Terug naar blogoverzicht
Fincade

Het Traineeship – Deel 1

Herken je dat? Heb je een brede studie gedaan om alle opties open te houden en dan weet je na je studie niet waar je moet beginnen! Welke functies zijn er allemaal? En wat past bij jou?

Een goede manier om daarachter te komen, is door een traineeship te volgen. Wat dat is? Dat leggen we je graag even uit.

Wat is een traineeship?

Een traineeship is een combinatie van projecten in de praktijk, coaching en diverse trainingen. Het vormt in wezen een brug tussen het studeren en het werkend leven. Je gaat namelijk verschillende projecten doen bij diverse bedrijven. Alleen dan niet in de vorm van een stage, maar als serieuze baan!

Bedrijven hebben met grote regelmaat een tijdelijke uitdaging, waarbij extra hulp hard nodig is. Die hulp bied jij als trainee. Als het project na een aantal maanden is afgelopen, ga jij door naar een volgend project. Je blijft dus bij dezelfde werkgever, om vanuit dat dienstverband bij verschillende bedrijven aan de slag te gaan.

Naast de verschillende projecten, krijg je diverse trainingen om je kennis te verreiken. Dit wordt aangevuld met coaching. Hoe de coaching is vormgegeven, verschilt per traineeship-aanbieder. Het hele traject is een combinatie van professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Lijkt dit je wat? Wij hebben nog een paar voordelen voor je op een rijtje gezet!

  1. Werkervaring opdoen

Met een traineeship ga jij keihard bouwen aan je cv, ook als je nog geen ervaring hebt. Je gaat namelijk in een korte tijd diverse projecten doen. Elk project brengt zijn eigen kansen en uitdagingen met zich mee, je bent dus constant aan het ontwikkelen en groeien. Al deze opgedane kennis en ervaring staat ontzettend goed op jouw cv! 

  1. Je ontdekt welke functies er zijn en welke bij jou passen

Er zijn zoveel functies en werkgevers. Hoe zie jij door al die vacatures het bos nog?

Tijdens een traineeship zie en ervaar je veel verschillende functies en opties. Je leert niet alleen door de opdrachten, maar ook van de ervaringen van je mede-trainees! Door alle verschillende projecten, ga je erachter komen wat jouw sterke eigenschappen zijn en wat minder bij je past. En natuurlijk vooral: in welke richting jij door wilt groeien.

  1. Vastigheid

Veel traineeship-aanbieders werken als detacheringsbureau. Werken bij een detacheringsbureau is niet hetzelfde als bij een uitzendbureau. Ze worden nog wel eens met elkaar verward. Bij een detacheringsbureau ben je namelijk echt in dienst. Dat betekent dat je een (vast) contract krijgt. Je hebt dus de voordelen van bij verschillende bedrijven werken, maar geen gedoe met losse contracten en onzekerheid. Wie wil dat nou niet?!

  1. Begeleiding & hulpbronnen

Sparren met mede-trainees, begeleiding van een coach en werken met ervaren collega’s: een traineeship is echt one-of-a-kind. Het is een inspirerende omgeving waar de ambitie je om de oren vliegt en er altijd meerdere mensen zijn die met jou mee kunnen denken. Omdat er wordt gekeken naar vaardigheden en potentie in plaats van studieachtergrond, is de groep trainees waarin je terecht komt vaak ontzettend gemêleerd. Het is de ambitie die jullie bindt.

Twijfel jij of een traineeship iets voor jou is? Plan een gesprek met onze jobcoach. Een vrijblijvend telefoontje of een keer een kop koffie kan ook altijd!

Of check onze finance traineeships. Ben jij klaar voor jouw vliegende start?

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Belinda Bos

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs