Terug naar blogoverzicht

Hoe overleef je een hittegolf op kantoor?

De voorspellingen voor het weer van de komende weken geven aan dat het nog wel even subtropisch blijft. Heerlijk, vooral als je op het strand ligt. Maar minder aantrekkelijk op kantoor. Je mist niet alleen alle fun buiten, soms is het binnen ook echt overleven. 

Heb je een goede airco, dan heb je nog geluk. Velen van ons moeten zonder doen. De temperaturen kunnen in de kantoren dan oplopen tot die van de Spaanse Costa’s. Hoe overleef je zo’n hittegolf op je werk? Check deze tips maar eens.

1. Wees productief in de ochtend

Plan je werk zo dat je de meest complexe taken aan het begin van de dag oppakt. Vette kans dat aan het eind van de middag de temperaturen verder zijn gestegen op je kantoor. Dan kan je maar beter een simpele taak over hebben om op te pakken.

2. Pas je kleding aan

Kies voor luchtige kleding. Realiseer je hierbij dat jij misschien ook niet zit te wachten op iets te veel decolleté van je overbuurvrouw of iets te blote harige voeten van je manager. Trek dus alleen aan wat je bij je collega’s ook zou accepteren.

3. Combineer werk en hobby

Verenig je hobby met je werk. Als de temperaturen dermate stijgen dat het wel een sauna lijkt, kun je net zo goed je bikram yoga oefenen gewoon aan het eind van de dag op je werk doen. Dat scheelt je weer een ritje naar de yogaschool.

4. Ga naar het terras

Een meeting waar je niet omheen kan? Waarom dan niet op het (dak)terras?! Van een beetje beweging en frisse lucht wordt iedereen beter. We raden je aan dan wel onder een parasol te gaan zitten en niet in de volle zon.

5. Koel af met een ijsje

Met dit weer kun je ongelimiteerd ijsjes halen voor je collega’s. Natuurlijk op zichzelf al verkoelend, maar als jij degene bent die ze mag halen dan kun je ook nog even bijkomen in de supermarkt met airco.

6. Maak er een spelletje van

Spreek met je collega’s af niet te klagen over het weer, doet iemand dat toch? Dan mag hij/zij een euro doneren in de pot om binnenkort weer ijsjes van te halen.

7. Regel een ventilator

Schaf met al je collega’s van die handige USB-ventilator aan. Eén zo’n klein ding zet weinig zoden aan de dijk, maar allemaal tegelijk kan voor wat verkoeling zorgen.

8. Help elkaar

Zitten je USB-poorten vol omdat je al je muis, toetsenbord en telefoon hebt aangesloten? Vraag dan je overbuurman om af en toe even te wapperen met een kartonnetje. Wees dan overigens zelf ook zo vriendelijk om dat af en toe ook voor hem/haar te doen.

9. Zoek verkoeling

Plaats een klein zwembadje onder je bureau. Dan koelen je voeten, en dus je hele lichaam, lekker af.

10. Word een hipster

Vergeet natuurlijk ook niet zelf genoeg water te drinken? Wissel dit ook eens af met een lekker stukje fruit, Citrus of munt in je water. Super hip.

11. Sluit de week verfrissend af

Als je de week dan eindelijk bent doorgekomen kun je maar beter knallend het weekend in, dus organiseer een watergevecht tijdens de vrijmibo!

En buiten de kantooruren om: geniet van dit heerlijke weer! Voor je het weet sta je weer te verregenen in de herfst.

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Werken bij Fincade?

Soortgelijke blogs