Terug naar blogoverzicht

Hoe zijn jouw presentatieskills?

Hoe voel jij je als je iets over jezelf moet vertellen voor een publiek? Ben je zeker van jezelf? Of toch wel wat zenuwachtig? Wát vertel je, en wat juist niet? En is dit anders als je je maar aan één persoon hoeft voor te stellen? Bij ons ontwikkel je je supersnel tot finance professional en daar horen ook vaardigheidstrainingen bij. In deze blog vertel ik je waar we in je tweede week bij Fincade mee aan de slag gaan; je presentatieskills!

Presentatievaardigheden

In de eerste week van bij Fincade is het onderwerp van je vaardigheidstraining ‘personal branding’. Hier lees je daar meer over. Je tweede week trappen we af met een training die ervoor zorgt dat jij het beste in jezelf naar voren haalt op het moment dat jij je aan iemand – bijvoorbeeld een potentiële opdrachtgever- moet voorstellen. Samen vergroten we de kans dat jij degene wordt die die gave opdracht bij die mooie opdrachtgever binnensleept. Je wordt je ervan bewust dat je jezelf eigenlijk altijd aan het presenteren bent. Je gaat jezelf een spiegel voorhouden en vervolgens krijg je tips en tricks die je helpen hoe je in welke situatie het beste kunt handelen.

Meer dan schoenen poetsen

Je gaat er achter komen dat je jezelf niet alleen presenteert tijdens het moment van kennismaken. Je presenteert jezelf al als je aan komt rijden of lopen. En dat gaat verder dan hoe je haar zit en of je je tanden en schoenen hebt gepoetst. Huh, waar letten mensen dan nog meer op? Wij vertellen het je.

Oke, dat was 1. Ook belangrijk: ben je regisseur van je eigen gesprek? En wat kun je doen om dat te zijn? Houd controle over je gesprek en leid het daarheen waar jij het heen wilt leiden. We geven je de tips en tricks.

Ontvang het cadeau van goede feedback

In de eerste week hebben we het geven en ontvangen van feedback geoefend. En gekoppeld aan het oefenen van hoe je jezelf presenteert gaan we daar gewoon mee door. Van goede feedback uit je groep leer je ontzettend veel, dat is echt een cadeautje.

Start jij bij een volgende groep nieuwe finance trainees van Fincade? Dan willen we jou ook heel graag dat cadeautje geven.

Auteur: Dennis Peteri

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?