Terug naar blogoverzicht
Fincade

Ondernemer worden? Je ontwikkelen in finance is een perfecte eerste stap

Joanna werkt sinds september 2020 bij Fincade en heeft de ambitie om later te groeien in het familiebedrijf van haar ouders. Nu wil ze graag zoveel mogelijk ervaring opdoen in finance-opdrachten bij verschillende organisaties. Met die inzichten is ze van grotere toegevoegde waarde binnen het familiebedrijf dan wanneer ze daar meteen na haar studie zou gaan werken. Waarom ze daarvoor kiest legt ze hier uit.

“Finance één van de belangrijkste onderdelen van een bedrijf”

De toekomstplannen van Joanna zijn helder: “Ik kom uit de buurt van Enschede. Ons familiebedrijf zit daar ook, dus het plan is om in de toekomst weer die richting op te gaan. Het lijkt mij ook leuk om later in dit bedrijf door te groeien en het misschien zelfs over te nemen, maar ik weet nog niet op welke termijn. Wij zijn er thuis natuurlijk mee opgegroeid, dus het is logisch dat je gevoel daar ligt. Het is daarom ook fijn dat ik bij Fincade de kans en begeleiding krijg om mijzelf hierop voor te bereiden.”

Om meer feeling bij het ondernemen en de processen in organisaties te krijgen, wil Joanna meekijken bij alle onderdelen van een organisatie. “Ik denk dat finance één van de belangrijkste onderdelen van een organisatie is, daarom heb ik ook gekozen om me eerst in dit vak te ontwikkelen bij Fincade. Ik heb het gevoel dat ik hier een hele goede basis leg voor het vervolg van mijn carrière.”

Finance opdracht met meerdere verantwoordelijkheden

Tijdens een van de opdrachten waar ze werkzaam was op een debiteurenafdeling kwam Joanna erachter dat dit niet hetgeen was waar ze energie uithaalde. Ze gaf bij Fincade aan dat ze op zoek was naar een bredere opdracht, ook met het oog op haar toekomst. Deze deed zich voor bij een klant van Fincade die werkt op het terrein van business en IT. Hier ondersteunt ze nu de financiële administratie en de backoffice. Haar werkzaamheden omvatten nu veel meer verantwoordelijkheden, zoals het inboeken van facturen, het opstellen van omzetoverzichten en het opmaken van contracten. Dat sluit beter aan op wat ze straks als ondernemer nodig heeft.

“Ik krijg veel energie van de afwisseling in mijn werk”, vertelt Joanna. “Juist die variatie in backoffice en finance taken werkt voor mij heel fijn, in plaats van constant bezig te zijn met debiteuren en crediteuren. Administratieve taken die een hele dag in beslag nemen, zoals bijvoorbeeld de urencontrole van medewerkers zijn minder weggelegd voor mij, maar dat hoort er ook bij. Het helpt mij om hier van tevoren een dag(deel) voor te blokken en regelmatig pauzes in te lassen.”

Finance traineeship als opstap naar eigen onderneming

Vanuit het traineeship bij Fincade werk je aan uitdagende opdrachten bij verschillende opdrachtgevers. “Ik vind het fijn dat ik nu bij verschillende bedrijven mee kan kijken. Wanneer je aangeeft welke richting je op wilt, wordt daarnaar geluisterd en zoekt je accountmanager een opdracht die aansluit bij jouw wensen. Fincade biedt ook genoeg trainingen en cursussen aan, dus je kunt echt groeien in de richting die jij wilt.”

Een carrière bij Fincade is een perfecte opstap voor collega’s die de ambitie hebben om later een eigen bedrijf te starten of, zoals Joanna, willen werken in het familiebedrijf. Joanna: “Naast alle financiële kennis die ik heb opgedaan, heb ik ook geleerd om te gaan met verschillende bedrijfsculturen en gesprekspartners en weet ik hoe ik succesvol kan zijn in verschillende situaties. Hierin merk ik direct wat ik later wel en niet zou willen uitstralen. Bij mijn huidige opdracht heerst bijvoorbeeld een hele fijne (werk)cultuur, terwijl ik ook voorbeelden heb meegemaakt van wat ik juist niet zou willen uitdragen.”

Ook groeien in finance?

Heb jij ook de ambitie om later in een familiebedrijf te starten of voor jezelf te beginnen, maar wil je eerst een kijkje in de keuken krijgen bij verschillende bedrijven en razendsnel groeien in finance? Start dan in één van de volgende groepen van ons traineeship finance en meld je aan via de button hier beneden!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs