Terug naar blogoverzicht

Persoonlijke ontwikkeling staat voorop tijdens het finance traineeship

Persoonlijke ontwikkeling is essentieel voor je carrière in finance. Wij vinden het belangrijk dat onze professionals ruimte krijgen voor trainingen en ontwikkeling die passen bij het individu. Dat geldt ook voor Remi Baas. Inmiddels is deze trouwe Fincaan al meerdere jaren bij ons aan boord. Na het afronden van zijn traineeship zijn we samen gaan kijken naar een vervolgplan voor zijn persoonlijke ontwikkeling. Wij vroegen Remi hoe hij de training en ontwikkeling bij Fincade ervaart.

Vliegende start in finance

Tijdens de eerste maand van het traineeship maken onze professionals een vliegende start in finance, want de meesten hebben namelijk helemaal geen studieachtergrond in dit vakgebied. Maar als je dat al wel hebt valt er ook nog genoeg op te steken: “Ik heb zelf economics and business economics gestudeerd”, vertelt Remi. “Dat heeft natuurlijk wel een link met finance. Maar doordat het werkveld zó breed is, valt er nog ontzettend veel te leren. De eerste maand is een intensieve periode, met verschillende trainingen in zowel soft- als hard skills, waarin je helemaal wordt klaargestoomd voor je eerste opdracht bij de klant. Fincade helpt tijdens die periode om te ontdekken welke richting je leuk vindt en waar je goed in bent.”

“Ruimte om aan te geven waar je interesses liggen”

Die opdrachten bij onze klanten zijn erg divers en uitdagend. “Zelf heb ik een aantal uiteenlopende opdrachten gehad. Van ondersteuning op de crediteurenadministratie, medewerker grootboek tot mijn huidige rol als financial controller.”

Om onze professionals in al deze rollen van toegevoegde waarde te laten zijn bieden wij hun veel training en begeleiding aan, ook ná de eerste opleidingsmaand. “Ik vind de begeleiding die je hier krijgt erg fijn. Er wordt constant gekeken of je nog genoeg uitdaging hebt binnen je huidige opdracht en welke trainingen aansluiten bij de richting die je op wilt groeien. Die richting verschilt heel erg per individu. De één heeft meer interesse in de richting van business control, de ander meer in de richting van management. Er is gelukkig genoeg ruimte bij Fincade om aan te geven waar jouw interesses liggen en dat wordt meegenomen in het zoeken naar een geschikte opdracht.”

Persoonlijk ontwikkel plan na het traineeship

Na twee jaar zit een traineeship bij Fincade erop, maar is het dan klaar? Zeker niet! Na het afronden van het traineeship kun je ontzettend veel kanten op. Remi vertelt over de stappen die hij heeft gemaakt: “Zodra je je traineeship hebt afgerond ga je in gesprek met HR en stel je een persoonlijk ontwikkel plan (POP) op, want je bent hier nooit uitgeleerd. Ik twijfelde op dat moment nog tussen de richting van business control en management. Twee richtingen die ik ontzettend interessant vind, maar nog niet echt een keuze in kan maken. Gaandeweg wil ik erachter komen welke richting het beste bij mij past. In het zoeken naar een nieuwe opdracht zorgt Fincade dat er aansluiting is tussen de opdracht en de richting(en) die jij interessant vindt.”

Master aan Nyenrode

Wat ook een onderdeel is van het persoonlijke ontwikkel plan van Remi, is zijn wens om een RC-titel (registercontroller) te behalen aan Nyenrode. Dit is niet voor iedereen weggelegd, maar omdat we ervan overtuigd zijn dat Remi dit kan hebben we hem hierin gefaciliteerd. “Ik heb altijd de wens gehad om ooit nog een master te halen, maar de vraag was welke”, legt Remi uit. “Tijdens het opstellen van mijn ontwikkel plan ben ik samen met Fincade gaan kijken welke masteropleiding aansloot bij de richtingen die ik op wil groeien. Toen kwam ik uiteindelijk bij de master of science in controlling uit. Je leert hier om de sparringpartner van het management te worden (de taak van een controller in het algemeen), maar ook vakken als strategic management om uiteindelijk zelf die managementfunctie te gaan bekleden. Dat maakte deze opleiding voor mij de perfecte match.”

“Ik ben ook erg tevreden over de begeleiding van Fincade tijdens dit traject. Ze geven je een keus in de verdeling tussen werk- en studietijd en tonen veel interesse in de voortgang van je opleiding. Als ik vragen heb kan ik altijd bij iemand binnenlopen. Er wordt alles aan gedaan om te zorgen voor een goede balans. Zodat je de opdracht bij de klant goed uit kunt voeren, je opleiding goed kunt volgen en dat je tijd overhoudt voor je privéleven. Dat is ontzettend fijn.”

Ook jezelf ontwikkelen in finance?

Wil jij je, net als Remi ook aan de slag in finance in een organisatie waar persoonlijke ontwikkeling, training en begeleiding voorop staat? Bekijk dan nu onze openstaande vacatures en start in één van de volgende groepen van ons traineeship!

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs