Finance Academy

De Fincade Finance Academy biedt je de mogelijkheid om finance professionals in dienst te nemen die zich op basis van detachering al bij jouw organisatie hebben bewezen. We werven, selecteren, leiden op en begeleiden de finance professionals in de praktijk. En je kunt ze na het doorlopen van deze fases overnemen, of niet. Tijdens het traject leer je de professional door en door kennen en weet je precies welke toegevoegde waarde hij of zij je organisatie te bieden heeft. Je bouwt op deze manier aan het team waarmee je de toekomst met vertrouwen tegemoet kan zien.

Persoon Fincade

Jetske
Bij ons gestart in de finance academy

Hoe werkt de Finance Academy

Omdat het jouw nieuwe collega betreft ben je zelf nauw betrokken bij de vier fases van het Finance Academy-concept. Deze fases zijn:

 • Werving en selectie van de meest getalenteerde finance professionals;
 • In-house opleiding;
 • Detachering bij jouw organisatie;
 • Praktijk en begeleiding.

Heb je zelf ideeën over de invulling van deze fases? Bijvoorbeeld speciale wensen en eisen die in het werving en selectieproces moeten worden meegenomen of specifieke kennis en vaardigheden waar aandacht aan moet worden besteed tijdens de opleidingen. We zullen ze zoveel mogelijk meenemen. Je bepaalt dus mede over welke kennis en vaardigheden jouw toekomstige collega beschikt.

Werving en selectie finance professionals

Bij Fincade hanteren we een uniek werving-, selectie- en coachingsbeleid. Finance professionals worden door ons geselecteerd aan de hand van hun vooropleiding, specifieke vakkennis en soft skills. We selecteren hen onder meer op:

 • hun uitgebreide vakkennis en hun honger naar meer;
 • hun sterke drive om (je organisatie en zichzelf) te verbeteren;
 • hun analytische, politieke en communicatie vaardigheden;
 • het snel zien van verbanden;
 • het goed kunnen onderscheiden van relevante en niet relevante zaken;
 • het heel goed over de grenzen van hun opdracht heen kunnen kijken én acteren;
 • hun productiviteit;
 • de kwaliteit die zij leveren;
 • eventueel door jou aangedragen wensen en eisen.

Nadat de finance professionals zijn aangenomen, doorlopen zij gedurende een maand een fulltime, in-house opleidingstraject waarin zij worden klaargestoomd voor het echte werk! Gedurende deze opleidingsperiode ligt de nadruk op het aanvullen en vergroten van vakinhoudelijke kennis, soft skills en vaardigheden.

Detachering bij jouw organisatie

Als de finance professionals hun opleidingsperiode bij de Finance Academy hebben doorlopen, gaan ze bij jouw organisatie aan de slag op basis van detachering. Vanaf de dag dat ze zijn gestart is bij hen bekend dat jij hun toekomstige werkgever kunt zijn.

Gedurende de detacheringsperiode worden door Fincade aanvullende opleidingen verzorgd voor de finance professionals van de Fincade Finance Academy. Het betreft een mix van vakgerichte opleidingen en opleidingen gericht op persoonlijke ontwikkeling, houding en gedrag (soft skills). Uiteraard zullen we de opleidingen regelmatig met je afstemmen.

Praktijk en begeleiding door Fincade Finance Academy

Finance professionals van Fincade worden continu (inhoudelijk) ondersteund en begeleid door een coach vanuit Fincade. Wellicht dat vanuit jouw organisatie hetzelfde gedaan wordt zodat de volle potentie van je nieuwe collega benut wordt.

Een finance professional een aanbieding doen, of niet. Geen verplichtingen.

Je kunt de finance professional tijdens alle fases van de Finance Academy beoordelen op zijn/haar prestaties en ervaren hoe (snel) deze zich ontwikkelt. Je hebt alle vrijheid en geen verplichtingen behalve de detacheringsovereenkomst met Fincade. Wij zorgen verder voor alle (voorafgaande) investeringen.

Na de detacheringsperiode kun je een finance professional een aanbieding doen om bij je in dienst te treden. Alle inspanningen zijn hierop gericht, maar je bent er niet toe verplicht. Op deze manier hebben we de afgelopen jaren al tientallen organisaties aan talentvolle nieuwe eigen medewerkers geholpen.

Je kunt rekenen op:

 • Ambitieuze young professionals
 • Finance oplossingen op maat
 • Altijd op zoek naar een persoonlijke klik

Vind jouw finance professional

* Zijn verplichte velden

Vul in het formulier hiernaast minimaal de verplichte velden in om in contact te komen over jouw perfecte finance professional. We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op om te bespreken wat wij voor je kunnen betekenen. Alvast bedankt, we spreken elkaar snel!

Vragen?
Vraag het aan
Gerko Wijnsma
Recruiter

Deze organisaties
gingen je voor

Fincade is jouw partner in finance. We zorgen ervoor dat je alle huidige en komende finance-uitdagingen aankunt en helpen je zo bij de groei van je organisatie. Daarmee hebben we een jarenlange ervaring. Onder meer bij de volgende organisaties hebben we met succes finance professionals ingezet.

Neem contact op