Terug naar blogoverzicht
Fincade

Waar is een assessment goed voor?

In steeds meer sollicitatieprocedures is een assessment een onderdeel van de procedure. In de van Dale wordt een assessment gedefinieerd als een beoordeling van de geschiktheid van de sollicitant met behulp van psychologische tests, rollenspelen, gesprekken e.d. Een assessment kan dus uit diverse onderdelen bestaan en ook het gewicht wat aan de uitslag van een assessment wordt gehangen kan verschillen.

Bij ons is een assessment de eerste stap in de sollicitatieprocedure. We gaan samen verder in de procedure als je een minimum score hebt behaald. Er staat dus wat op het spel!

Het assessment bij Fincade

Met ons assessment krijgen we inzicht in jouw cijfermatig, ruimtelijk en analytisch inzicht. Maar ook werktempo is een belangrijke factor. Dit meten we met de volgende drie onderdelen: cijferreeksen, figuurreeksen en redactiesommen. Per onderdeel krijg je een bepaalde tijd om zo veel mogelijk vragen goed te beantwoorden.

Meten is weten

Natuurlijk ben je analytisch sterk en werk je vlot door. Daarmee onderscheiden we ons bij onze opdrachtgevers. We verrassen hen er zelfs mee. We hebben de dingen vaak net iets eerder onder de knie dan zij verwachten. We zijn daar trots op en dat willen we graag zo houden. Vandaar het assessment: meten is weten. We dagen je uit, laat het maar zien!

Kan je je voorbereiden?

Het antwoord op deze vraag is ja en nee. Lekker vaag hè, maar we leggen het uit.  Nee, omdat het assessment bij Fincade vooral een meting is van aangeboren vaardigheden. Maar uiteraard kan het wel helpen om je voor te bereiden. De kans dat je daarmee je score verdubbelt is niet zo groot, maar mogelijk geeft het je wel het zelfvertrouwen wat je net die paar punten hoger laat scoren. Oké, en hoe bereid je je dan voor? Bij ons op de site kun je een aantal oefenopgaves vinden. Hiermee krijg je een beeld van de vragen die je bij ons op kantoor kunt verwachten. Maar let op, straks loopt er een timer mee.

Maak een paar voorbeeldopgaven

Vind je het leuk om te puzzelen en dit soort opgaven te maken? Dan past het werken bij Fincade waarschijnlijk ook heel goed bij je. Op deze site kan je een assessment oefenen. Probeer het eens met onze voorbeeldopgaven.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Assessment oefenen

Soortgelijke blogs