Terug naar blogoverzicht
Fincade

Wat doet een crediteurenbeheerder?

Zeg je crediteuren, dan denk je automatisch ook aan debiteuren en andersom. Toch hebben crediteuren- en debiteurenbeheerders beiden een heel andere rol binnen een organisatie. Het zijn twee verschillende functies met compleet andere werkzaamheden, waarbij andere skills van pas komen.

De functie crediteurenbeheerder is echt wat voor jou als je een starter bent die zich de financiële wereld snel eigen wil maken en wil groeien. Want op de afdeling financiële administratie leer je een organisatie goed kennen en leg je een stevige basis voor jouw carrière. Maar wat doet een crediteurenbeheerder nu eigenlijk? En welke competenties en vaardigheden moet crediteurenbeheerder in huis hebben?

Wat is een crediteurenbeheerder?

Een crediteurenbeheerder, ook wel financieel medewerker crediteuren of crediteurenmedewerker genoemd, gaat over de inkoopfacturen. Je bent ‘chef bonnetjes’ zogezegd. Vanaf het moment van binnenkomst, de registratie en verwerking in de boekhouding, tot aan de betaling van de factuur: jij zit er bovenop. Je bewaakt het overzicht en weet precies welke kosten er nog aan zitten te komen.

Een paar werkzaamheden en rollen van een crediteurenbeheerder:

  • Alles rondom inkomende facturen: voorbereiden, invoeren en coderen van inkoopfacturen, kas afschriften en bankafschriften
  • Betaalopdrachten klaarzetten en betaaloverzichten opstellen
  • Betalingstermijnen bewaken en betalingsvoorstellen opstellen
  • Periodieke rapportages mede opstellen
  • Contact onderhouden met leveranciers
  • Communiceren en rapporteren over openstaande posten en crediteuren.

Als het om inkoopfacturen gaat, dan moeten ze jou hebben. Want jij beantwoordt moeiteloos alle vragen als het gaat om crediteuren, zowel intern als extern. “Geld moet rollen, maar dan wel de goed kant op”, is jouw motto.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier

De plaats van een crediteurenbeheerder binnen een organisatie

Crediteurenbeheerders werken op de afdeling (financiële) administratie of crediteurenadministratie. Je zorgt er samen met jouw collega’s op de afdeling voor dat het betalingsproces soepel verloopt. Je onderhoudt veel contact met externe partijen zoals

leveranciers, maar ook met inkopers, incassomedewerkers en accountants. Deze informatie geef je vervolgens door aan het financieel management. Kortom: veel verantwoordelijkheid!

Efficiënt en gefocust op details

Als het om inkoopfacturen gaat ben je heel precies. Je boekt de juiste bedragen in en maakt de juiste bedragen over tot twee cijfers achter de komma. Of misschien wel tot drie cijfers achter de komma. Dit zie en hoor je terug in jouw communicatie. Je bent helder naar je collega’s en communiceert efficiënt met leveranciers. Als jij iets belooft, dan doe je dat ook.

Koele kikker met goede social skills

Jij zit aan de andere kant van de lijn als een debiteurenbeheerder belt met de vraag: ‘Waar blijft ons geld?’ Dat betekent dat je een dikke huid moet hebben. Want als het over geld gaat, dan maken sommige mensen het zeer persoonlijk. Jij neemt dingen niet zo snel persoonlijk op, en laat het snel van je afglijden. Back to business.

Misschien ben je hier nog wat onervaren in, maar na het doorlopen van de  Fincade Finance Academy zijn jouw communicatieve helemaal on point. En mocht het dan een keer voorkomen dat een factuur nog niet is betaald, dan heb je hier natuurlijk een duidelijk verhaal bij.

Waarom zou je crediteurenbeheerder bij Fincade worden?

Wil jij je financiële carrière zo optimaal mogelijk starten? Dan ben je bij Fincade aan het juiste adres. De Fincade Finance Academy geeft jou de unieke mogelijkheid om leren en werken te combineren.

Natuurlijk leggen we een stevige basis met inhoudelijke skills op het gebied van finance. Maar ook jij ‘als persoon’ staat op het programma, met als belangrijkste pijlers: communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Zo ga je bijvoorbeeld samen met jouw coach aan de slag met jouw DISC-profiel, want persoonlijke begeleiding staat in de Fincade Finance Academy centraal.  Samen zorgen we ervoor dat jij op de juiste plek terecht komt én groeit.

Lijkt dat je wat? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Waarom een crediteurenbeheerder van Fincade?

Al onze starters en young professionals beginnen met onze Fincade Finance Academy. Hierdoor hebben ze allemaal dezelfde relevante kennis in huis, zo kunnen ze direct aan de slag. Tijdens de Fincade Finance Academy behandelen natuurlijk de inhoudelijke ‘harde kant’, denk hierbij aan boekhoudkundige vaardigheden, leren rapporteren en werken met programma’s als Excel, en Exact Online.

Maar we vinden persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden, zoals presenteren, succesvol telefoneren, luisteren, samenvatten en doorvragen zeker zo belangrijk. Want wij willen dat onze crediteurenbeheerders zowel nu als in de toekomst succesvol zijn.

Benieuwd hoe een professional van Fincade van toegevoegde waarde voor jouw organisatie kan zijn? Of wil je weten welke kandidaten we in huis hebben? Klik dan verder op onze website, of neem meteen contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Fincade

Fincade staat voor FINance CAreer Developers. Wij geven starters en young professionals de kans om top finance professionals te worden. En daar plukt iedereen de vruchten van, onze professionals en onze opdrachtgevers.

Als organisatie zijn wij open en ambitieus, bij ons staan mensen áltijd op de eerste plaats. Wij zijn vanaf het eerste contact betrokken bij zowel onze opdrachtgevers als onze professionals. Die extra stap zetten is voor ons geen enkele moeite.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs