Terug naar blogoverzicht
Fincade

Wat doet een debiteurenbeheerder?

Debiteuren-Crediteuren, twee begrippen die onsterfelijk zijn geworden door de sketches van Jiskefet. Termen die vaak in één adem worden genoemd, maar in de praktijk hebben crediteuren- en debiteurenbeheerders juist unieke skills en heel verschillende werkzaamheden.

De functie debiteurenbeheerder is geschikt voor jou als je een ambitieuze financiële starter bent, want dit is echt een rol waarin je groeipotentie hebt. Je leert waar het in de basis om draait, finance-technisch gezien. Maar wat doet een debiteurenbeheerder eigenlijk? En welke vaardigheden en competenties heeft een goede debiteurenbeheerder?

Wat is een debiteurenbeheerder?

Als debiteurenbeheerder, ook wel financieel medewerker debiteuren of debiteurenmedewerker genoemd, stel je facturen op, je verwerkt en registreert deze. Je bent dus van begin tot eind betrokken bij de uitgaande rekeningen. En als er betalingsachterstanden zijn, dan trekken ze jou aan je jasje. Natuurlijk geen stoffig jasje-dasje of muisgrijs mantelpakje, want die zijn allang verbannen van de afdeling debiteurenadministratie.

Een paar werkzaamheden en rollen van een debiteurenbeheerder:

  • Alles rondom facturen: opstellen, controleren, corrigeren, verzenden
  • Beoordelen van kredieten
  • Herinneringen en aanmaningen versturen
  • Contact met klanten/debiteuren over facturen
  • Betalingsregelingen opstellen en uitvoeren
  • Contact met incassobureaus
  • Inboeken ontvangen bedragen
  • Communiceren en rapporteren over openstaande posten en debiteuren.

Je bent binnen de organisatie dus het aanspreekpunt als het gaat om uitgaande facturen. Als debiteurenbeheerder zorg je ervoor dat de inkomende geldstromen op rolletjes lopen.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier

De plaats van een debiteurenbeheerder binnen een organisatie

Debiteurenbeheerders werken op de afdeling administratie of de afdeling debiteurenadministratie. Je hebt hierbij nauw contact met de interne organisatie. Bijvoorbeeld met een manager als het gaat over de openstaande posten en debiteuren. Of met de accountmanager, die verantwoordelijk is voor de verkopen aan de verschillende klanten.

Stevige persoonlijkheid met ‘smoesjesdetector’

Van het kastje naar de muur of met een kluitje in het riet? Dan hebben ze aan jou een verkeerde! Jij laat je als debiteurenbeheerder niet zomaar afwimpelen. Je hebt zeker geen telefoonangst, maar bent een rasechte ‘telefoontijger’, die ieder smoesje onderuit haalt met een to-the-point reactie. En mocht je hier in het begin nog wat onervaren in zijn, dan leren we je in de Fincade Financy Academy alle fijne kneepjes van het vak. Hierna sta je nog steviger in je schoenen.

Snel schakelen met een scherp inschattingsvermogen

Je communiceert helder en zegt waar het op staat. Jij weet de boodschap: ‘Je moet betalon pannekoek!’ zakelijk en met ‘gevoel voor de business’ over te brengen. Je maakt duidelijke afspraken en weet debiteuren aan deze afspraken te houden. En je presenteert dit vervolgens als debiteurenoverzicht met escalatieladder aan jouw managers.

Waarom zou je debiteurenbeheerder bij Fincade worden?

Fincade biedt je de kans om jouw financiële carrière optimaal te starten. Met onze unieke Fincade Finance Academy we je de mogelijkheid om leren en werken te combineren. Zo verdiep en verbreed je jouw inhoudelijke skills op het gebied van finance. Daarnaast gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het opstellen van jouw DISC-profiel.

Persoonlijke coaching en begeleiding staan in de Fincade Finance Academy centraal.  Zo zorgen we er samen voor dat jij op de juiste plek terecht komt én groeit.

Lijkt dat je wat? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Waarom een debiteurenbeheerder van Fincade?

Doordat al onze starters en young professionals beginnen met onze Fincade Finance Academy, hebben ze allemaal dezelfde relevante kennis in huis. Hierdoor kunnen ze direct aan de slag en het veld in. We behandelen natuurlijk de ‘harde kant’, denk hierbij aan boekhoudkundige vaardigheden, leren rapporteren en werken met programma’s als Excel, en Exact Online.

Daarnaast zijn persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden, zoals presenteren en adviseren onze speerpunten. Dit alles om zowel nu, als in de toekomst succesvol te zijn als debiteurenbeheerder.

Benieuwd hoe een finance professional van Fincade van toegevoegde waarde voor jouw organisatie kan zijn? Of wil je weten welke kandidaten we in huis hebben? Kijk dan verder op onze website, of neem meteen contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Fincade

Fincade staat voor FINance CAreer Developers. Wij geven starters en young professionals de kans om de allerbeste finance professionals te worden. En daar plukken niet alleen zij, maar ook onze opdrachtgevers de vruchten van.

Als ambitieuze en open organisatie staan mensen bij ons áltijd op de eerste plaats. Vanaf het eerste contact zijn wij betrokken bij zowel onze opdrachtgevers als onze professionals. We zetten graag een extra stap!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs