Terug naar blogoverzicht
Fincade

Wat doet een facturatie medewerker?

De medewerker inkomende en uitgaande facturatie is voor veel organisaties een rots in de branding. Het niet op tijd betalen en versturen van facturen kan namelijk voor grote problemen zorgen. Dit voorkom jij! Het is een veelzijdige rol met veel uitdaging.

De functie facturatie medewerker is echt iets voor jou als je een starter bent die zich snel wil ontwikkelen in de financiële wereld. Op de afdeling financiële administratie leer je een organisatie namelijk goed kennen en creëer je een stevige basis voor de rest van jouw financiële carrière. Vanuit die financiële administratie, maar vooral als facturatie medewerker heb je dagelijks afstemming met andere afdelingen binnen een organisatie zoals sales, operations, ICT en inkoop. Maar wat doet een facturatie medewerker nu eigenlijk? En welke competenties en vaardigheden moet je als facturatie medewerker in huis hebben?

Wat is een facturatie medewerker?

Als facturatie medewerker maak, controleer en verwerk je alle binnenkomende- en uitgaande facturen. Je zorgt dat alle facturen op tijd betaald worden en op de juiste manier worden verwerkt. En dat is essentieel, want het niet juist betalen van inkoopfacturen leidt ertoe dat leveranciers hun leveringen mogelijk opschorten. En onjuiste verkoopfacturen zorgen ervoor dat je richting afnemers laat zien dat jij je zaken niet op orde hebt. Gestructureerd en secuur werken is hierbij dus van groot belang. Met jouw scherpe blik pik jij alle foutieve facturen eruit en zorg je ervoor dat geen enkele betalingstermijn wordt gemist.

Een paar werkzaamheden en rollen van een facturatie medewerker:

  • Bank- en factuurverwerking (denk aan goederen- en kostenfacturen);
  • Het tijdig verwerken van inkoop- en verkoopfacturen;
  • Opmaken en versturen van facturen;
  • Controleren van uitgaande facturen;
  • Secuur coördineren dat de btw op de juiste wijze wordt verwerkt in het geval van buitenlandse leveringen;
  • Afhandelen van complexe vraagstukken vanuit leveranciers;
  • Optimaliseren van processen, zoals bijvoorbeeld het stroomlijnen van de workflow van kostenfacturen;
  • Analyseren en oplossen van knelpunten in de facturatieprocessen.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier

De plaats van een facturatie medewerker binnen een organisatie

Facturatie medewerkers werken doorgaans op de afdeling financiële administratie. Samen met jouw collega’s ben je verantwoordelijk voor het tijdig verwerken van binnenkomende en uitgaande facturen. Hierbij onderhoud je contacten met interne collega’s (bijvoorbeeld van de afdelingen sales, inkoop, operations en ICT), maar ook met externe stakeholders (waaronder leveranciers en klanten).

Secuur en verantwoordelijk

In dit werk is het belangrijk dat je gestructureerd en netjes kan werken. Jouw werkplek is geordend en opgeruimd. Rondslingerende facturen en bonnetjes zijn namelijk allesbehalve bevorderlijk voor het overzicht. Juist de affiniteit met ICT en de drive om zoveel mogelijk handmatig werk te willen automatiseren is belangrijk. Collega’s moeten ook op jou kunnen vertrouwen dat gemaakte afspraken na worden gekomen. Als jij iets belooft, dan doe je dat ook.

Ondernemend en proactief

Afwachten staat niet in jouw woordenboek. Jij neemt het voortouw als je vindt dat er werkzaamheden moeten worden opgestart en stuurt hierbij de juiste mensen aan. De verantwoordelijkheid die bij deze werkzaamheden hoort draag jij met alle liefde en je zorgt dat de organisatie op jou kan vertrouwen.

Waarom zou je facturatie medewerker bij Fincade worden?

Wil jij je financiële carrière zo optimaal mogelijk starten? Dan ben je bij Fincade aan het juiste adres. De Fincade Finance Academy geeft jou de unieke mogelijkheid om leren en werken te combineren.

Natuurlijk leggen we een stevige basis met inhoudelijke skills op het gebied van finance. Maar ook jij ‘als persoon’ staat (hoog!) op het programma, met als belangrijkste pijlers: communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Zo ga je bijvoorbeeld samen met jouw coach aan de slag met jouw DISC-profiel, want persoonlijke begeleiding staat in de Fincade Finance Academy centraal. Samen zorgen we ervoor dat jij op de juiste plek terecht komt én groeit.

Lijkt dat je wat? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Fincade

Fincade staat voor FINance CAreer Developers. Wij geven starters en young professionals de kans om top finance professionals te worden. En daar plukt iedereen de vruchten van, onze professionals en onze opdrachtgevers.

Als organisatie zijn wij open en ambitieus, bij ons staan mensen áltijd op de eerste plaats. Wij zijn vanaf het eerste contact betrokken bij zowel onze opdrachtgevers als onze professionals. Die extra stap zetten is voor ons geen enkele moeite.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs