Terug naar blogoverzicht
Fincade

Wat doet een grootboekbeheerder?

Binnen een financiële administratie heeft een grootboekbeheerder een speciale rol. Debiteuren en crediteuren vormen samen of apart een eigen administratie. Een grootboekbeheerder houdt zich, simpel gezegd, bezig met al het andere dat op de balans en winst- en verliesrekening van een onderneming staat.

Ben jij analytisch ingesteld, bewaar je makkelijk het overzicht en heb je snel door hoe alles in elkaar zit? Dan is de rol van grootboekbeheerder echt iets voor jou! Misschien is het zelfs wel de perfecte stap om ‘next level’ te gaan in jouw financiële carrière. Maar wat doet een grootboekbeheerder nu eigenlijk? Welk pakket aan competenties en vaardigheden moet grootboekbeheerder in huis hebben?

Wat is een grootboekbeheerder?

‘Al het andere op de balans’, behalve de posten debiteuren en crediteuren: daar focus je je op als grootboekbeheerder of medewerker grootboek. Administreren, analyseren en controleren, that’s what you do best.

Zo administreer je bijvoorbeeld (vaste) activa, zoals de auto’s die het bedrijf in zijn bezit heeft, de kantoorinventaris, het gebouw en eventueel de voorraadgoederen en boek je hier afschrijvingen op. Daarnaast overzie je de lopende processen op de financiële administratie en bewaak je de voortgang.

Een paar werkzaamheden en rollen van een grootboekbeheerder:

  • Administratie verwerken op de juiste grootboekrekening
  • Correctieboekingen maken
  • Afschrijvingen beheren
  • Verwerken van (hypothecaire) leningen in de administratie
  • Bankafschriften inboeken
  • Btw-aangiftes opstellen
  • Analyseren debiteuren-/crediteurenadministratie
  • Periodieke rapportages mede opstellen
  • Communiceren rapporteren over (grootboek)administratie

Het overzicht bewaren over de (grootboek)administratie, maar ook over de debiteuren- en crediteurenadministratie: geen probleem voor jou. En je zet moeiteloos een eerste analyse door naar de financial controller of financial manager. Jij zorgt er met jouw werkzaamheden voor dat de hele financiële administratie lekker soepel blijft lopen.

Nu al nieuwsgierig naar onze vacatures? Klik hier

De plaats van een grootboekbeheerder binnen een organisatie

Grootboekbeheerders werken op de afdeling (financiële) administratie. Als grootboekbeheerder heb je een controlerende en rol, qua functie ben je de go to person tussen de afdeling debiteuren/crediteuren en de financial controller.

Missing link tussen debiteuren-/crediteuren en het financial management

Als grootboekbeheerder werk je in het kloppende hart van de financiële administratie. Met jouw scherpe analytische vermogen heb je snel door hoe een organisatie in elkaar steekt en werkt. Behalve dat je in staat bent om snel te schakelen, vorm je ook een belangrijke schakel tussen de debiteuren-/crediteurenadministratie en het financiële management.

Analyticus met goed overzicht

Het analyseren van cijfers en informatie of het doorgronden van processen, dat kun jij als geen ander. Want van nature houd je gemakkelijk overzicht in ingewikkelde situaties en haal je snel de kern uit een grote hoeveelheid informatie. Vervolgens weet je als geen ander prioriteiten te stellen, want: ‘succes is een keuze’, toch?

Waarom zou je grootboekbeheerder bij Fincade worden?

Je wil je carrière optimaal starten of snel doorgroeien. Dat kan bij Fincade. Met de Fincade Finance Academy krijg je de unieke kans om werken en leren te combineren. Je legt een stevige basis als het gaat om de inhoudelijke kant van finance. Zo krijg je de mogelijkheid om je praktijk diploma boekhouden (PDB) of je master business administration (MBA) te halen. Wat de meeste van onze starters of young professionals ook binnen een jaar lukt.

Daarnaast focussen we op jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door jouw DISC-profiel op te stellen. Door onze persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat jij op de juiste plek terecht komt én groeit.

Lijkt dat je wat? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Waarom een grootboekbeheerder van Fincade?

Al onze young professionals en starters beginnen met onze Fincade Finance Academy. Zo hebben ze bij aanvang allemaal dezelfde relevante kennis in huis en kunnen ze direct goed uit de startblokken komen. Tijdens de Fincade Finance Academy, die start met een maand interne scholing, staat uiteraard de inhoudelijke, financieel-technische kant op het programma. Hierbij gaan we de diepte in met: boekhoudkundige vaardigheden, leren rapporteren en werken met programma’s als Excel, en Exact Online.

Daarnaast zijn persoonlijke ontwikkeling en sterke communicatie echt speerpunten binnen dit traject en onze begeleiding. Presenteren, succesvol telefoneren, luisteren, samenvatten en doorvragen: allemaal vaardigheden die onze professionals in huis hebben. Want wij willen dat onze grootboekbeheerders zowel nu als in de toekomst succesvol zijn.

Benieuwd welke waarde een professional van Fincade toevoegt aan jouw organisatie? Of ben je nieuwsgierig naar onze beschikbare kandidaten? Kijk dan verder op onze website, of neem meteen contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Fincade

Fincade staat voor FINance CAreer Developers. Starters, young professionals zijn bij ons aan het juiste adres als ze top finance professionals willen worden. En daar plukken niet alleen zij, maar ook onze opdrachtgevers de vruchten van.

In onze open en ambitieuze organisatie staan mensen altijd op nummer één. Bij ons ben je geen nummer, want vanaf het eerste contact zijn wij nauw betrokken bij zowel onze opdrachtgevers als onze professionals. Wij zetten met liefde die extra stap.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs