Terug naar blogoverzicht
Fincade

Wat doet een zorg trainee?

Een zorg trainee van Fincade beschikt over sterke communicatieve vaardigheden, heeft een kritische en innovatieve blik en is de ideale gesprekspartner voor verschillende partijen. Herken je dit in jezelf? Heb je affiniteit met de zorgsector en ben je een ambitieuze starter? Mooi, want dit is een rol waarin je veel groeipotentie hebt! Maar wat doet een zorg trainee nu precies? Je leest het hier!

De kracht van een zorg trainee

Zorginstellingen worden overspoeld door de vele contracten, regels en administratieve lasten. Soms resulteert dit in een situatie waarin een zorginstelling niet meer de juiste hulp aan haar cliënten of patiënten kan bieden.

Deze zorginstellingen hebben grote behoefte aan slimme mensen met goede analytische en communicatieve vaardigheden. Want als betalingen afhankelijk zijn van een juiste registratie, is een kritische blik van belang. Wist je dat een kleine fout, bijvoorbeeld in de geboortedatum, al kan zorgen dat een betaling wordt afgekeurd? Dat betekent dat de betaling terug wordt gestuurd en dat het soms maanden duurt voordat een factuur wordt betaald.

Die slimme mensen zijn dus hard nodig. Mensen die de juiste vragen weten te stellen en ondersteuning bieden bij het op orde krijgen en verbeteren van (financiële) processen in de zorgsector. Als zorg trainee van Fincade ben jij deze rots in de branding van de zorginstelling.

Wat doet een zorg trainee?

Als zorg trainee bij Fincade ga jij met jouw frisse blik een verbeterslag maken in de (financiële) processen van zorginstellingen.

Enkele werkzaamheden en rollen van een zorg trainee:

  • Het verlagen van de druk op de zorgadministratie;
  • Verdere automatisering van de zorgadministratie;
  • Je bent een sparringpartner tussen de zorginstelling en de gemeente of zorgverzekeraar, om te zorgen dat de contracten voor beide partijen haalbaar zijn;
  • Communiceren met de medewerkers over waar de uitdagingen liggen in het registreren en hier trainingen en/of adviezen over geven;
  • Systematische fouten in registratie herkennen en verbeteren;
  • Stellen van kritische vragen;
  • Analyse en rapportage over afwijking van de wet- en regelgeving;
  • Doorontwikkelen van bestaande processen omtrent controles rond de zorgregistratie;
  • Facturatie van de zorgregistratie naar gemeenten, verzekeraars en andere partijen;
  • Facturatie van de niet-reguliere factuurstromen.

Als zorg trainee zijn je werkzaamheden dus erg afwisselend en ben je een belangrijke schakel tussen verschillende partijen. Met jouw kennis draag je actief bij aan de verbetering van de zorgadministratie en los je verschillende problemen van je opdrachtgever op:

Zo kwam een trainee van Fincade erachter dat de standaard behandelingstijd die door een forensische zorgaanbieder werd aangevraagd, te laag was. Doordat de behandelingstijd werd overschreden, was het noodzakelijk extra aanvragen voor aanvullende financieringen te doen bij de gemeente. Gevolg? Veel extra administratief werk, extra overeenkomsten en boze gemeenten. Aan de hand van een heldere analyse van het werkelijke gemiddelde van het zorgtraject heeft de trainee met gemeentes afspraken gemaakt over de daadwerkelijke kosten en behandelingstijd. Met als resultaat dat de gemiddelde behandelingstijd werd verhoogd zodat in één keer het juiste budget werd ontvangen.

Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze systematische fouten in de toekomst niet meer voorkomen? Hoe kunnen we deze processen automatiseren? Werken de huidige systemen ook onder de toenemende druk? Als zorg trainee ga jij je opdrachtgever ondersteunen om dit soort, en nog veel meer, vraagstukken op te lossen.

Lijkt het jou gaaf om, na het volgen van de juiste trainingen, met dit soort vraagstukken aan de slag te gaan? Bekijk dan hier onze vacatures!

De plaats van een zorg trainee binnen de zorginstelling

Als zorg trainee ben je werkzaam op de financiële afdeling van een zorginstelling. Je hebt veel contact met andere afdelingen en stakeholders, zoals sparringsessies met de zorginstelling en gemeentes, contact met de financiële administratie, behandelaren, externe leveranciers, et cetera.

Jouw karakter zorgt voor een toegevoegde waarde

Kritische en innovatieve blik

Jij weet hoofd- en bijzaken goed van elkaar te onderscheiden en bent niet zomaar tevreden met een oplossing. Nee, je stelt vragen, komt met vernieuwende ideeën en kijkt altijd met een kritische blik naar de lopende processen of antwoorden die gegeven worden.

Ideale gesprekspartner

Je communiceert helder en straight to the point. Jouw boodschap komt duidelijk over. Mensen komen graag naar jou toe voor een praatje en weten je gemakkelijk te vinden om over een onderwerp te sparren. Je biedt een luisterend oor, geeft feedback en stelt de juiste (kritische) vragen. Je kan je mening met sterke argumenten onderbouwen, maar wanneer je fout zit weet jij ook je ongelijk toe te geven.

Analytisch sterk

De kern of essentie van een probleem is door jou snel gevonden. Je overziet de gevolgen van bepaalde keuzes en legt snel verbanden. Je oordeelt op basis van feiten en weegt alle mogelijke keuzes eerst af, voordat je uiteindelijk de knoop doorhakt.

Waarom zou je zorg trainee bij Fincade worden?

Fincade biedt je de kans om jouw financiële carrière optimaal te starten. Met onze unieke Fincade Finance Academy bieden we je de mogelijkheid om leren en werken te combineren. Zo verdiep en verbreed je jouw inhoudelijke skills op het gebied van finance & zorg. Daarnaast gaan we aan de slag met jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het opstellen van jouw DISC-profiel.

Persoonlijke coaching en begeleiding staan in de Fincade Finance Academy centraal.  Zo zorgen we er samen voor dat jij op de juiste plek terecht komt én groeit.

Lijkt dat je wat? Neem dan contact met ons op, of bekijk onze vacatures.

Waarom een zorg trainee van Fincade?

Doordat al onze starters en young professionals beginnen met onze Fincade Finance Academy, hebben ze allemaal dezelfde relevante kennis in huis. Hierdoor kunnen ze direct aan de slag. We behandelen natuurlijk de ‘harde kant’, denk hierbij aan zorg wet- en regelgeving, het zorg speelveld, boekhoudkundige vaardigheden, leren rapporteren en werken met programma’s als Excel, het Elektronisch Patiëntendossier (EPD) en Exact Online.

Daarnaast zijn persoonlijke ontwikkeling en communicatieve vaardigheden, zoals presenteren en adviseren onze speerpunten. Dit alles om zowel nu, als in de toekomst succesvol te zijn als finance zorg professional.

Benieuwd hoe een finance professional van Fincade van toegevoegde waarde voor jouw organisatie kan zijn? Of wil je weten welke kandidaten we in huis hebben? Kijk dan verder op onze website, of neem meteen contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.

Fincade

Fincade staat voor FINance CAreer DEvelopers. Wij geven starters en young professionals de kans om de allerbeste finance professionals te worden. En daar plukken niet alleen zij, maar ook onze opdrachtgevers de vruchten van.

Als ambitieuze en open organisatie staan mensen bij ons áltijd op de eerste plaats. Vanaf het eerste contact zijn wij betrokken bij zowel onze opdrachtgevers als onze professionals. We zetten graag een extra stap!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs