Terug naar blogoverzicht

Wat is jouw personal brand?

Durf je jezelf een spiegel voor te houden? Kan je tegen een beetje feedback? Wat is jouw personal brand? Dat zijn zaken waar je als finance trainee in je eerste week bij Fincade meteen mee aan de slag gaat. Bij ons ontwikkel je je supersnel tot finance professional en daar horen ook vaardigheidstrainingen bij. Als manager opleidingen ben ik verantwoordelijk voor het juiste pakket aan opleidingen en trainingen en heb ik iedere maand een nieuwe groep enthousiastelingen waarmee ik aan de slag ga.

Vaardigheidstrainingen

Op je eerste werkdag maak je kennis met je nieuwe collega’s. Je start in groepje met andere nieuwe Fincanen (vaak blijven dit je maatjes in je verdere carrière bij Fincade, in de eerste week zit je waarschijnlijk al met elkaar in een WhatsApp-groep). Na die eerste dag starten we al met vaardigheidstrainingen. Het doel van deze trainingen is om jezelf goed te leren kennen. Je gaat jezelf een spiegel voorhouden en vervolgens krijg je tips en tricks die je helpen hoe je in bepaalde situaties het beste kunt handelen.

Personal branding

De eerste training staat in het teken van personal branding . Je gaat er achter komen welke indruk je op een ander maakt. Hoe ziet een ander jou? En dat gaat verder dan hoe je haar zit en of je schoenen netjes gepoetst zijn. Maar ook; hoe wil je dat een ander jou ziet? En wat kun je doen om dat te bereiken?

Tijdens deze training doen we bijvoorbeeld een oefening waarbij je jezelf op diverse manieren voorstelt. Hoe je hand hier een rol in speelt moet je zelf maar komen ervaren, maar we gebruiken ook een tekening van je persoonlijke gebruiksaanwijzing.

PB-1

Ontvang het cadeau van goede feedback

Uiteraard krijg je feedback vanuit je groep. Maar hoe geef je feedback en hoe ga je met feedback om? Ook dat wordt je geleerd volgens het zogenaamde 4G-model. We oefenen het geven en ontvangen van feedback en we voorzien het van metafeedback. Wist je voor het lezen van deze blog al dat goede feedback een cadeau is?

Hoor je bij een volgende groep nieuwe finance trainees van Fincade, dan zou ik je heel graag dat cadeau willen geven.

Auteur: Dennis Peteri

Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs