Terug naar blogoverzicht
Fincade

Werken als business controller?

Ga je werken als business controller dan ga je aan de slag als (financieel) strateeg binnen een organisatie. Je hebt een plan voor de toekomst dus. Dit is een baan voor young professionals met ambitie én de nodige werkervaring. Wat een business controller doet, hoe je in die functie aan de slag kut gaan en welke vaardigheden en competenties je daarvoor mee moet brengen lees je hier.

Werken als business controller?

Als business controller (bijvoorbeeld vanuit ons finance traineeship) ga je aan de slag met het strategisch plan voor de toekomst, waar een financial controller naar de cijfers van de afgelopen periode kijkt. Je gaat dus verder waar de financial controller ophoudt. Sluiten de cijfers aan op de toekomstplannen en ambities van de onderneming? Je bedankt daarbij welke stappen de onderneming moet nemen om bepaalde doelen te halen.

Wat doet een business controller dan bijvoorbeeld?

  • Het uitvoeren van bedrijfseconomische analyses en scenario-analyses
  • Het in de gaten houden van budgetten en het zoeken naar kostenbesparingen
  • Het opstellen van financiële rapportages, zoals: businesscases, managementrapportages, (meerjaren)planningen

Werken als business controller betekent ook dat je financiële processen verbetert. Oftewel: wat kan er beter qua planning en budgettering? Zo stel je jouw organisatie instaat haar doelen te behalen.

Nu al werken als business controller?

Nieuwsgierig geworden? Zie je een carrière business controller wel zitten? Start dan nu in ons finance traineeship en ga daarna aan de slag als business controller bij een van onze klanten.

Welke vaardigheden heb je nodig als business controller?

Als business controller werk je veelal op een afdeling financial control of afdeling finance van een groot bedrijf. Je werkt veel samen met financial controllers, business managers en business analisten. En je bent ook sparringpartner voor management en de directie.

Een business controller is daarom:

  • goed in staat om hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden
  • analytisch
  • strategisch
  • communicatief vaardig

Jij krijgt, door de juiste, slimme vragen te stellen, de juiste informatie boven tafel. Je weet dat te analyseren en kunt dan bijvoorbeeld heel goed uitleggen waarom een budget te krap is of waarom er is afgeweken van het businessplan.

Dit zijn dingen die je kunt trainen. Bijvoorbeeld in onze Fincade Finance Academy.

Werken als business controller via Fincade

Wij bieden starters en young professionals de kans om zich heel snel te ontwikkelen in finance. Dat doen we met onze Fincade Finance Academy waar je ook kunt werken en leren tegelijk. Tijdens je periode in deze academy:

  • leer je de inhoudelijke skills op het gebied van finance
  • gaan we de diepte in met jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld door het opstellen van jouw DISC-profiel
  • krijg je continu persoonlijke coaching en begeleiding ‘on the job’. Hierdoor kom je op de juiste plek terecht én zul je razendsnel groeien.

Lijkt dat je wat? Solliciteer dan nu meteen op een van onze finance functies!

Fincade

Fincade staat voor FINance CAreer DEvelopers. Wij geven zowel starters als young professionals de kans om de allerbeste finance professionals te worden. Daar plukken niet alleen zij, maar ook onze opdrachtgevers de vruchten van.

Als open, ambitieuze organisatie staan mensen bij ons op de eerste plaats, áltijd. Vanaf het eerste contact zijn wij betrokken bij opdrachtgevers én onze professionals. We zetten graag een extra stap!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs