Terug naar blogoverzicht
Fincade

Werken als crediteurenbeheerder

Een baan als crediteurenbeheerder via Fincade is echt wat voor jou als je een starter bent die snel wil groeien in de financiële wereld. Maar wat doet een crediteurenbeheerder eigenlijk, welke competenties en vaardigheden moet je hebben en hoe wordt je crediteurenbeheerder als je starter bent?

Werken als crediteurenbeheerder

Een crediteurenbeheerder wordt ook wel financieel medewerker crediteuren of crediteurenmedewerker genoemd. Hij of zij gaat over de inkoopfacturen vanaf het moment dat een factuur binnenkomt, tijdens de registratie en verwerking in de boekhouding, tot aan de betaling van de factuur. Werken als crediteurenbeheerder is het hebben van overzicht en precies weten welke kosten er nog aan zitten te komen.

Werkzaamheden van een crediteurenbeheerder

  • Alles rondom inkomende facturen: voorbereiden, invoeren en coderen van inkoopfacturen, kas afschriften en bankafschriften
  • Betaalopdrachten klaarzetten en betaaloverzichten opstellen
  • Betalingstermijnen bewaken en betalingsvoorstellen opstellen
  • Periodieke rapportages mede opstellen
  • Contact onderhouden met leveranciers
  • Communiceren en rapporteren over openstaande posten en crediteuren.

Als het in een organisatie over inkoopfacturen gaat, dan moeten ze de crediteurenbeheerder hebben. Die weet alles.

Nieuwsgierig naar een baan als crediteurenbeheerder? Bekijk onze vacatures eens

De crediteurenbeheerder in een organisatie

Crediteurenbeheerders werken op de afdeling (financiële) administratie of crediteurenadministratie. Samen met hun collega’s zorgen zij ervoor dat het betalingsproces soepel verloopt. Ze onderhouden contacten met externe partijen zoals leveranciers, inkopers, incassomedewerkers en accountants en leggen verantwoording af aan het financieel management.

Vaardigheden van een crediteurenbeheerder

Een crediteurenbeheerder is efficiënt en gefocust op details. Dat moet natuurlijk ook wel. Bedragen boeken moet goed gaan tot twee cijfers achter de komma. Je merkt het ook in de communicatie. In een baan als crediteurenbeheerder ben je helder naar je collega’s en communiceer je efficiënt met leveranciers.

Verder is het hebben van een dikke huid een pré. Een crediteurenbeheerder heeft namelijk ook te maken met telefoontjes van debiteurenbeheerder met de vraag: ‘Waar blijft ons geld?’ Als het over geld gaat, dan maken sommige mensen het zeer persoonlijk. Dat kan een crediteurenbeheerder goed handelen, die laat het snel van je afglijden.

Waarom crediteurenbeheerder via Fincade worden?

Ben je nog onervaren? Na het doorlopen van een van de finance traineeships van Fincade zijn jouw skills helemaal klaar voor een baan als crediteurenbeheerder.

Wil je zo snel mogelijk starten aan je financiële carrière? Dan zit je hier goed. De Fincade Finance Academy geeft jou de unieke mogelijkheid om leren en werken te combineren.

We leggen een gedegen basis met inhoudelijke finance skills. Maar je werkt ook aan je persoonlijke ontwikkeling. Met een coach ga je bijvoorbeeld aan de slag met jouw DISC-profiel. We begeleiden je ook persoonlijke. Samen zorgen we ervoor dat jij een vliegende start in finance maakt en doorgroeit.

Lijkt dat je wat? Solliciteer op een van onze vacatures! We zien je snel!

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Andere interessante blogs