Terug naar blogoverzicht
Fincade

Werken als project controller

Werken als project controller wordt steeds populairder, zowel bij bedrijven als bij young professionals. Meer en meer organisaties werken op basis van projecten. Ze hangen als het ware van projecten aan elkaar. De functie project controller is de ideale functie voor een volgende stap in jouw financiële carrière. Denk je in kansen, zie je risico’s als een uitdaging en heb je affiniteit met finance, dan ben jij waarschijnlijk een geboren project controller!

Maar wat doet een project controller nu eigenlijk? Hoe verhoudt hij of zij zich tot de andere (financiële) functies in een organisatie? En welk pakket aan skills en competenties moet een project controller in huis hebben?

Werken als project controller

Als projectcontroller koppel je het financiën aan de praktijk. Jij ziet de risico’s van projecten, maar ook de kansen. Misschien kan een project nog groter opgezet worden dan vooraf bedacht, jij houdt wel van een uitdaging.

Werkzaamheden van een projectcontroller

  • Inrichten en controleren van de projectadministratie
  • Risicoanalyse en -management
  • Kansen analyseren
  • Bewaken van het budget en de planning
  • Samenstellen van rapportages
  • Communiceren en rapporteren over projectadministratie

Het mooie én uitdagende van projecten is: ze zijn tijdelijk. Zodra het ene project is afgerond, stoom je moeiteloos door naar het volgende. En soms lopen een paar projecten tegelijk. Jij bent echter flexibel, beweegt mee en houdt de financiële administratie scherp in de gaten. Want projecten moeten slagen en natuurlijk ook geld opleveren.

Werken als project controller? Bekijk onze vacatures eens! Of start in een van onze finance traineeships!

De project controller in een organisatie

Bij werkzaamheden ‘op het snijvlak van ‘geld & organisatie’, daarbij komen project controllers om de hoek kijken. Je bent zogezegd de lijm tussen de projectmanager aan de ene kant en de financieel directeur (cfo) aan de andere kant. In jouw unieke rol met financieel-administratieve taken, zorg je dat beide partijen het met elkaar eens worden.

Een project controller is een verbinder

Waar een projectmanager zijn eigen project ‘het best opgezette project ever vindt’, ben jij de realist. Iemand met beide benen op de grond en waar nodig in de modder. Je bent niet bang en durft te zeggen waar het op staat. Hierbij heb je veel gevoel voor ‘de corebusiness’ van je organisatie, je wilt weten wat er speelt en je kunt mensen goed inschatten. Daarnaast pas je je moeiteloos aan, zowel aan de businesskant als aan het management.

Tegenvallers kan je handelen, je ziet ze als uitdagingen

Met jouw gevoel voor de business weet jij bij jouw projecten alle ballen in de lucht te houden als het gaat om: tijd, kosten en kwaliteit. Prioriteiten stellen: no problem. Want je weet, als iets sneller opgeleverd moet worden, dan gaat dat meer geld kosten. En als tijd geen rol speelt, dan kan je maximaal inzetten op de kwaliteit.

Jij bewaakt het overzicht en rapporteert tijdig aan het financieel management en de projectmanager. Hoezo tegenvallers? Uitdagingen bedoel je!

Werken als projectcontroller bij Fincade

Wil je een supersnelle start en/of snel doorgroeien? In onze finance traineeships krijg je de kans om werken en leren te combineren. Elke starter is bij Fincade gelijk en start onderaan de ladder. Ook al heb je misschien al wat ervaring. Hoe snel je naar boven klimt en alle sporten van de ladder bewandelt; dat is aan jou!

Samen leggen we een inhoudelijke basis. Je krijgt de mogelijkheid om je diploma moderne bedrijfsadsministratie te halen. Je wordt ook supergoed met Excel en je weet snel je weg te vinden in PowerBI.

Natuurlijk ga je ook met persoonlijke ontwikkeling aan de slag, bijvoorbeeld door jouw DISC-profiel op te stellen. Met onze persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat jij op precies de juiste plek terecht komt én groeit.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?