Terug naar blogoverzicht
Fincade

Zes sollicitatietips voor jouw sollicitatie bij Fincade

Wij vinden het belangrijk dat je vooral jezelf bent tijdens de sollicitatie, maar toch zijn er een aantal aspecten die je helpen om hier met een aanbieding voor een topbaan de deur uit te lopen. Lees hier de zes sollicitatietips voor jouw sollicitatie bij Fincade, die gaan je zeker helpen.

1. Kom op tijd!  

Als toch de brug open staat, je hond je schoenen had opgegeten, de trein te laat was en je bus niet reed, bel dan in ieder geval even.

2. Lees je in!

Om te beginnen ben je al goed bezig als je dit artikel leest. Maar lees ook eens de andere pagina’s over Fincade en ons traineeship. In je voorbereiding kun je ook alvast nadenken over waarom jij bij Fincade aan de slag zou willen gaan en wat jij belangrijk vindt in je toekomstige werkgever.

3. Bereid je voor!

Denk van tevoren na over de clichévragen die de recruiter jou kan gaan stellen. Wij vinden het belangrijk om jou echt te leren kennen en zijn dus benieuwd naar hoe bijvoorbeeld jouw vriend(in) je zou omschrijven, wat is jouw ambitie over vijf jaar, op welke eigenschap van jezelf ben jij het meest trots en wat zou je graag van ons willen leren?

4. Stel zelf ook vragen!

Een sollicitatiegesprek bij Fincade is geen kruisverhoor. Wij vinden het fijn als jouw sollicitatie een prettig gesprek wordt voor ons allebei. Er zullen vast onderwerpen zijn die je nog niet helemaal duidelijk zijn of waar je graag meer over wilt weten. Daarom kun je van tevoren al vragen bedenken, maar tijdens het gesprek komen er vast ook onderwerpen langs waarover je graag meer wilt weten. Vraag dan vooral door! Wij zijn op zoek naar iemand die zelf ook graag wil blijven leren, dus stel ons ook vragen.

5. Kom zakelijk gekleed!

Fincade is een informeel bedrijf, maar we verlenen zakelijke diensten. Daarom vinden wij het belangrijk dat je als man in pak verschijnt, een stropdas mag je trouwens wel thuis laten. Ben je een vrouw, denk dan aan een nette jurk, een broek of rok met een blouse en als je het prettig vindt een jasje. En ook al dragen wij ze allemaal in onze vrije tijd het liefst, op kantoor zien wij liever geen sneakers.

6. Keep calm and keep smiling!

Ondanks dat je je goed hebt voorbereid kan het natuurlijk altijd anders lopen dan je had verwacht. Houd dan je hoofd koel en blijf glimlachen want een glimlach heeft een positieve werking. Fincade is op zoek naar die oprechte klik met jou. Wij richten ons op jou als persoon, met een misstap heb je dus niet meteen al je kansen op een leuke baan bij Fincade verloren.

Hopelijk geven deze tips jou het vertrouwen dat je nodig hebt voor je sollicitatie. Onthoud dat elkaar leren kennen het doel is van het gesprek. Niet alleen wij willen graag bekijken of jij bij Fincade past, maar ook jij moet met een zo compleet mogelijk beeld over ons en je toekomstige baan de deur uit gaan.

Recruiter
Heb je nog vragen?
Stel ze direct aan Marco de Ruiter

Lijkt het jou ook gaaf om bij Fincade te werken?

Soortgelijke blogs